Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ποιο χάπι είναι επικίνδυνο αν το πάρετε τρώγοντας κεράσια

Λόγω των παρενεργειών του νέου τύπου κορονοιού, πολλοί γιατροί συνέστησαν στους ασθενείς, να λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα. Η χρήση αυτών των φαρμάκων έχει αυξηθεί λόγω της επιδημίας του Covid-19. Οι ειδικοί όμως προειδοποιούν, πως η υπερβολική κατανάλωση των κερασιών κατά την λήψη αυτών των φαρμάκων, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, μεταξύ άλλων και ανεξέλεγκτη αιμορραγία. 

Τα φάρμακα πρέπει να λαμβάνονται υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των ιατρών και πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή στην διατροφή. 

Γιατί όμως επιδρά τόσο αρνητικά η κατανάλωση των κερασιών;

Τα κεράσια είναι από τα φρούτα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σαλικυλικό οξύ. Τα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε σαλικυλικό οξύ, έχουν ιδιότητες αραίωσης του αίματος. Εάν καταναλωθεί μεγάλή ποσότητα, μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία στο στομάχι και στο ουροποιητικό σύστημα, καθώς ακόμη και ενδοκρανιακή αιμορραγία, που είναι και πιο θανατηφόρα. 

Ωστόσο, τα αραιωτικά του αίματος, τα οποία βοηθούν στην παράταση του χρόνου πήξης του αίματος, μπορεί να αλληλεπιδράσουν με ορισμένα τρόφιμα και να προκαλέσουν παρενέργειες. Από την άλλη πλευρά, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη Κ μπορεί να μειώσει την επίδραση των αραιωτικών του αίματος. Η βιταμίνη Κ διευκολύνει την πήξη του αίματος. Για το λόγο αυτό, όσοι λαμβάνουν αραιωτικά αίματος θα πρέπει να καταναλώνουν τροφές που περιέχουν βιταμίνη Κ περιορισμένα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. 

Tags
Back to top button