Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ποιες τροφές χαρίζουν λαμπερό δέρμα

H λαϊκή παροιμία που αναφέρει ότι «Είμαστε, ότι τρώμε» βρίσκει έδαφος στα λεγόμενα των διατροφολόγων, οι οποίοι ενημερώνουν ότι η ποιότητα του φαγητού που καταναλώνουμε συμβάλλει σημαντικά και στην ποιότητα του δέρματος.

Δεν είναι μόνο τα γονίδια που παίζουν ρόλο για το πόσο λαμπερή και υγιής είναι η επιδερμίδα μας, αλλά σε μεγάλο ποσοστό οφείλεται και στο τι τρώμε.

Σπόροι κολοκύθας

Ποιος θα πίστευε ότι οι άγνωστοι σε πολλούς, σπόροι κολοκύθας θα είχαν τόσο ευεργετικές ιδιότητες. Κορυφαία πηγή βιταμίνης Ε, ψευδαργύρου και μαγνησίου, προκαλούν αναζωογόνηση των κυττάρων και είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ενώ αποτελούν ιδανική επιλογή για μεσημεριανό σνακ.

Το πορτοκαλί χρώμα της κολοκύθας οφείλεται στα καροτενοειδή, συστατικό που βοηθά στην καταπολέμηση εμφάνισης ρυτίδων καθώς συμβάλλει στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών στο δέρμα.

Επιπλέον, περιέχει τις βιταμίνες Α, C και E.

Τα καρότα είναι πλούσια σε καροτίνη Β που με τη σειρά της βοηθά στην παραγωγή της βιταμίνης Α υπεύθυνη για τη διόρθωση δερματικών παθήσεων. Όσο καλή είναι η κατανάλωση ωμού καρότου το ίδιο θετικά επιδρά και ο χυμός σε συνδυασμό με μήλο και μέντα, ειδικά αν η πόση γίνει νωρίς το πρωί προτού φας κάτι άλλο.

Tags
Back to top button