Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ποιες τροφές ενισχύουν την μνήμη;

Καθημερινά στη δουλειά δεχόμαστε άγχος, κούραση και φυσικά, όγκο πληροφοριών που πρέπει να τις διαχειριστούμε. Όλα αυτά δημιουργούν, συχνά, προβλήματα μνήμης.

Μπορεί να ξεχνάμε από απλά πράγματα μέχρι σημαντικές πληροφορίες και υποχρεώσεις που έχουμε να κάνουμε. Σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου παίζει και η διατροφή ενώ υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορεί να βελτιώσουν τη μνήμη μας. 

Ακολουθώντας μια διατροφή πλούσια σε μωβ και κόκκινες τροφές μπορείτε να τη βελτιώστε. Αυτό οφείλεται στο φυτοχημικό ανθοκυάνη που δίνει το χρώμα σε αυτές τις τροφές, ενισχύοντας παράλληλα τη μνήμη.

Δείτε τέσσερις από αυτές...

1. Κρεμμύδι

Τα κόκκινα κρεμμύδια περιέχουν ανθοκυάνη και κερσετίνη βοηθώντας τη μνήμη μας σε σημαντικό βαθμό.

2. Μήλο

Τα μήλα περιέχουν υψηλά επίπεδα κερσετίνης, ενός αντιοξειδωτικού, που έχει αποδειχθεί σε μελέτες, ότι προστατεύει από το Αλτσχάιμερ. Η περισσότερη κερσετίνη βρίσκεται στη φλούδα, η οποία περιέχει και την ανθοκυάνη.

3. Δενδρολίβανο

Το δενδρολίβανο περιέχει καρνοσικό οξύ, μια νευροπροστατευτική ουσία που Μελέτη έχει δείξει ότι ακόμα και η μυρωδιά του δεντρολίβανου βελτιώνει τη μνήμη των εργαζομένων σε γραφεία.

4. Παντζάρι

Τα παντζάρια είναι καλή πηγή ανθοκυάνης και φυλλικού οξέος και επίσης είναι μια τροφή που ενισχύει τη μνήμη.

Tags
Back to top button