Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ποιες τροφές δεν πρέπει να βάζετε στην κατάψυξη

Η κατάψυξη αναμφίβολα κάνει την καθημερινότητά μας πολύ πιο εύκολη, αφού μας επιτρέπει να παρατείνουμε σημαντικά τη διάρκεια ζωής των τροφίμων και να διατηρήσουμε το φαγητό που περίσσεψε ώστε να το καταναλώσουμε μέρες ή και βδομάδες αργότερα.


Ορισμένα τρόφιμα όμως δεν «αγαπούν» τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αφού η σύσταση και η γεύση τους αλλοιώνονται όταν τα τοποθετούμε στην κατάψυξη.

– Τα φρούτα και τα λαχανικά με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, όπως το πεπόνι, τα σταφύλια, το αγγούρι, η ντομάτα και το μαρούλι, μαλακώνουν υπερβολικά και χάνουν την ιδιαίτερη γεύση και υφή τους αν τα παγώσουμε και μετά τα ξεπαγώσουμε.

– Οι ωμές πατάτες δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στην κατάψυξη, καθώς γίνονται άγευστες και αλλοιώνεται η σύστασή τους. Αν είναι μαγειρεμένες τότε μπορείτε να τις βάλετε στην κατάψυξη για μελλοντική κατανάλωση.

– Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το τυρί-κρέμα, το γιαούρτι και το τυρί τύπου κότατζ αλλοιώνονται και νερώνουν μετά από τη συντήρηση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για τα μαλακά τυριά, τα οποία μετατρέπονται σε έναν άμορφο πολτό αν τα παγώσετε και μετά τα ξεπαγώσετε.


– Όσο για τα αυγά, αν τα τοποθετήσετε ολόκληρα στην κατάψυξη υπάρχει κίνδυνος να… εκραγούν, κάτι που με τη σειρά του θα οδηγήσει πιθανότατα σε εξάπλωση μικροβίων και επιμόλυνση των υπόλοιπων τροφίμων που βρίσκονται στην κατάψυξη.

Tags
Back to top button