Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ποιες συνήθειες και ποια διατροφή μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής;

Νέα έρευνα διέκρινε 56 παράγοντες κινδύνου, που είναι σχετικοί με την αιφνίδια καρδιακή ανακοπή και διαπίστωσε ότι μέχρι και το 63% των περιπτώσεων θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Όπως λένε οι ερευνητές η κατανάλωση λευκού κρασιού και σαμπάνιας, περισσότερων φρούτων και η διατήρηση μιας λεπτής μέσης, θετικής διάθεσης, υγιούς βάρους και ο έλεγχος της αρτηριακής πίεσης θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής.

Παράλληλα, σύμφωνα με την έρευνα, τα πιο μορφωμένα άτομα φαίνονται να είναι λιγότερη επιρρεπή σε καρδιακή ανακοπή, ενώ επιζήμιες για την υγεία είναι οι κακές συνήθειες ύπνου και η έλλειψη άσκησης.

Η καρδιακή ανακοπή -όταν δηλαδή σταματά ξαφνικά να χτυπάει η καρδιά - είναι μια επείγουσα ιατρική κατάσταση που συνήθως συμβαίνει απροειδοποίητα. Οι άνθρωποι καταρρέουν ξαφνικά και χάνουν τις αισθήσεις τους και δεν αναπνέουν ή δεν αναπνέουν κανονικά και χωρίς άμεση θεραπεία, πεθαίνουν.

Τα ευρήματα της έρευνας για τους παράγοντες κινδύνου καρδιακής ανακοπής


Οι συντάκτες της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Canadian Journal of Cardiology», εντόπισαν 56 παράγοντες που συνδέονται με τον κίνδυνο αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής -ανάμεσά τους παράγοντες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής, την οικονομική και κοινωνική κατάσταση και το τοπικό περιβάλλον, όπως η έκθεση σε μολυσμένη ατμόσφαιρα - και συμπέραναν ότι μεταξύ του 40% και του 63% των περιπτώσεων θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

«Όπως είναι αναμενόμενο, ο τρόπος ζωής φέρει το μεγαλύτερο βάρος. Θα πρέπει να γίνουν περισσότερες εκστρατείες ενημέρωσης της κοινής γνώμης για την προώθηση παρεμβάσεων στον τρόπο ζωής», ανέφεραν.

Οι ερευνητές μελέτησαν 502.094 μεσήλικες και ηλικιωμένους και εξ αυτών οι 3.147 υπέστησαν αιφνίδια καρδιακή ανακοπή κατά μέσον όρο 13,8 χρόνια από την έναρξη της μελέτης.

Αναφορικά με τους παράγοντες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μια υψηλότερη κατανάλωση σαμπάνιας και / ή λευκού κρασιού καθώς και φρούτων προστατεύουν από την καρδιακή ανακοπή, ενώ ο κίνδυνος αυξάνεται από το αίσθημα «κορεσμού», τον υψηλό δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), τη λιπώδη μάζα στα χέρια, την υψηλή αρτηριακή πίεση και το χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο.

Tags
Back to top button