Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποια τυριά περιέχουν το περισσότερο και ποια το λιγότερο αλάτι

Είτε ως συνοδευτικό στα μακαρόνια είτε ως σνακ μαζί με λίγο ψωμί, το τυρί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας και μας παρέχει πολύτιμο ασβέστιο.

Κάποια είδη τυριών κρύβουν όμως μια... διατροφική παγίδα, καθώς περιέχουν σημαντικές ποσότητες αλατιού.

Βρετανοί ερευνητές μελέτησαν μια τεράστια γκάμα τυριών που παράγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο ή εισάγονται από άλλες χώρες, ώστε να διαπιστώσουν ποια από αυτά έχουν τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλάτι. Αναζήτησαν την ποσότητα αλατιού σε γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια προϊόντος για περισσότερα από 600 διαφορετικά τυριά, σύμφωνα με την ετικέτα που φέρει το εκάστοτε προϊόν ή την ετικέτα του τοπικού παρασκευαστή.

Κατά μέσο όρο, τα υπό μελέτη προϊόντα περιείχαν 1,7 (±0,58) γραμμάρια αλατιού ανά 100 γραμμάρια τυριού.

Υπήρχαν βέβαια σημαντικές διαφοροποιήσεις ανά είδος τυριού αλλά και για συγκεκριμένες μάρκες σε κάθε είδος τυριού.

Δείτε ποια από αυτά είχαν το λιγότερο και ποια το περισσότερο αλάτι:

Το χαλούμι ήταν το τυρί με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλάτι, 2,71±0,34 γραμμάρια αλατιού ανά 100 γραμμάρια τυριού.

Ακολουθούσε το blue cheese με 2,71±0,83 γραμμάρια αλατιού ανά 100 τυριού, αντίστοιχα.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η φέτα, με μέση περιεκτικότητα αλατιού λίγο παραπάνω από τα 2,5 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια προϊόντος.

Αντιθέτως, το τυρί τύπου cottage ήταν αυτό με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλάτι, 0,55±0,14 γραμμάρια αλατιού ανά 100 γραμμάρια τυριού.

Tags
Back to top button