Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένα καλό πρωινό βοηθάει στο διαβήτη και την παχυσαρκία

Το καλό πρωινό μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμο στη μάχη κατά του Διαβήτη και της παχυσαρκίας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Lübeck στη Γερμανία αυτό οφείλεται στο φαινόμενο της θερμογένεσης από την οποία εξαρτάται πόσο καλά λειτουργεί ο μεταβολισμός μας.

 

Αυτό ο μεταβολικό δείκτης ίσως ποικίλει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κατά το πρωινό, ο μεταβολισμός δουλεύει πιο αποδοτικά, απ’ ότι δουλεύει κατά τη διάρκεια του δείπνου. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα μας καίει περισσότερες θερμίδες το πρωί απ’ όσες καίει το βράδι.

2,5 μεγαλύτερη καύση θερμίδων το πρωί από το βράδι

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι ένα γεύμα που καταναλώνεται το πρωί, ανεξαρτήτως θερμίδων, προκαλεί διπλάσια θερμογένεση λόγω διατροφής από το ίδιο γεύμα αν καταναλωθεί στο δείπνο», σχολίασε η Τζουλιάν Ρίχτερ, συγγραφέας της έρευνας, όπως αναφέρει η βρετανική, The Sun.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τρώγοντας ένα υψηλό σε θερμίδες πρωινό κι ένα ελαφρύ βραδινό οδηγεί στην καύση 2,5 φορές περισσότερων θερμίδων απ’ ότι το αντίθετο.

«Προτείνουμε οι παχύσαρκοι ασθενείς και οι υγιείς άνθρωποι να τρώνε ένα χορταστικό πρωινό αντί ενός χορταστικού βραδινού, για να μειώσουν το σωματικό βάρος και να εμποδίσουν τις μεταβολικές παθήσεις», κατέληξε η Ρίχτερ.

Η εν λόγω έρευνα δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση, The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Tags
Back to top button