Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ποια είναι η βιταμίνη που προστατεύει από το εγκεφαλικό και πού θα τη βρείτε;

Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι ένα ξαφνικό γεγονός που προκύπτει από βλάβη στη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Τα συμπτώματα και οι επιπτώσεις του εγκεφαλικού εξαρτώνται από το τμήμα του εγκεφάλου που πλήττει και την έκταση της βλάβης που προκαλεί.

Η πρόληψη είναι πολύ σημαντική, προκειμένου κάποιος να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να υποστεί εγκεφαλικό. Μέρος αυτή είναι η κατάλληλη διατροφή και ειδικότερα η κατανάλωση μιας συγκεκριμένης βιταμίνης, η οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να προστατεύσει από το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Επιστήμονες από την Κίνα ανέλυσαν 14 κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή 55.000 ατόμων και διαπίστωσαν ότι η βιταμίνη Β μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 7%. Από αυτούς, οι 2.471 ασθενείς είχαν υποστεί εγκεφαλικό, όμως η βιταμίνη Β βοήθησε τον οργανισμό τους να μειώσει τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης, ενός μορίου που εμπλέκεται στον σχηματισμό θρόμβων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η βιταμίνη Β μειώνει την ομοκυστεΐνη, άρα και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η βιταμίνη Β αποτελείται από μια ομάδα οκτώ βιταμινών και υπάρχει στα δημητριακά, τον τόνο, τις μπανάνες, το συκώτι κ.α. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Β3 βοηθά τους ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο να αναρρώσουν καλύτερα και ταχύτερα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ικανότητα της βιταμίνης Β να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου επηρεάζεται από αρκετούς παράγοντες, όπως ο βαθμός στον οποίο απορροφάται από τον οργανισμό, τα επίπεδα του φολικού οξέος και της Β12 που υπάρχουν στο αίμα και η ύπαρξη υπέρτασης ή νεφρικών προβλημάτων.

Tags
Back to top button