Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ποια είναι η σωστή ποσότητα μιας μερίδας φαγητού και πώς να την υπολογίσετε (αναλυτικός πίνακας)

Με τα εστιατόρια να σερβίρουν, πλέον, σε τεράστια πιάτα και ποτήρια και πολλά καταστήματα γρήγορου φαγητού να έχουν προσφορές για “μεγάλο μέγεθος” στα σνακ, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πια πόση είναι μια σωστή μερίδα.

Αλλά και στο σπίτι, έχει γίνει δύσκολο να αποφύγουμε να καταναλώνουμε μερίδεςμεγαλύτερες από το υγιές.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το σύγχρονο μέγεθος των μερίδων στα δημοφιλέστερα τρόφιμα έχει αυξηθεί κατά 50-150 θερμίδες Αυτό μπορεί να μην σας ακούγεται πολύ, αλλά 100 θερμίδες επιπλέον την ημέρα μπορεί να επιφέρουν αύξηση 10 κιλών σωματικού βάρους σε ένα χρόνο!

Βάση της έρευνας αυτής, δείτε μερικά απλά παραδείγματα για το πώς ήταν οι θερμίδες σε μία “τυπική μερίδα” τη δεκαετία του 1980 και πώς είναι τώρα!

Σάντουιτς με γαλοπούλα: 320 θερμίδες ----> 820 θερμίδες

Τηγανητές πατάτες: 201 θερμίδες ---->610 θερμίδες

Κομμάτι πίτσα: 500 θερμίδες -----> 850 θερμίδες

Πώς μπορείτε να υπολογίζετε κάθε φορά την σωστή μερίδα από κάθε τροφή

Αν δεν είστε σίγουροι για την ποσότητα που είναι υγιές να φάτε, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τον παρακάτω πίνακα, όπου οι μερίδες υπολογίζονται με την βοήθεια της παλάμης του χεριού σας.

Tags
Back to top button