Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ποιά είναι η χειρότερη τηγανητή τροφή για την υγεία μας;

Είναι αποδεδειγμένο πως οι τηγανητές τροφές, είναι αρκετά επιβλαβείς για την υγεία μας. Ποιά τροφή όμως παίρνει τον τίτλο της «χειρότερης τηγανητής τροφής»;


Καταναλώνοντας συχνά τρόφιμα όπως τηγανητές πατάτες, κοτόπουλο ή ψάρια αυξάνεται ο κίνδυνος διαβήτη και καρδιακών παθήσεων.

Υπάρχουν όμως τηγανητές τροφές που είναι χειρότερες από άλλες; Νέα έρευνα ισχυρίζεται πως η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι θετική.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal και αξιολόγησε στοιχεία για περισσότερες από 100.000 γυναίκες ηλικίας 50-79 ετών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η κατανάλωση τηγανητών τροφών σε τακτική βάση μπορεί να συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.


Αν και τα ευρήματα δεν προκαλούν μεγάλη έκπληξη, λιγότερο προβλέψιμα ήταν τα ευρήματα που αφορούσαν στην κατανάλωση τηγανητού κοτόπουλου και τηγανητού ψαριού.

Αφού έλαβαν υπόψιν και άλλους παράγοντες, όπως η συνολική ποιότητα διατροφής, το εισόδημα και το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έτρωγαν μία ή περισσότερες μερίδες τηγανητού φαγητού κάθε μέρα, είχαν 8% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου.

Ο αριθμός αυτός άγγιξε το 13%, όταν οι γυναίκες έτρωγαν μία ή περισσότερες μερίδες τηγανητού κοτόπουλου κάθε μέρα. Επιπλέον, η κατανάλωση τηγανητού ψαριού μία ή περισσότερες φορές την ημέρα οδήγησε σε αύξηση κατά 13% από θάνατο που οφείλεται σε καρδιαγγειακές παθήσεις.

Όσοι προσέχουν τη διατροφή τους, πιθανότατα δεν καταναλώνουν τηγανητά τρόφιμα με τέτοια συχνότητα. Ένας στους τέσσερις Αμερικανούς ωστόσο, καταναλώνει σε καθημερινή βάση πρόχειρο φαγητό.

Tags
Back to top button