Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ποια είναι η υψηλή διατροφική αξία του σπαραγγιού;

Η υψηλή διατροφική αξία του σπαραγγιού αποτελεί έναν πολύ καλό λόγο για να το επιλέγουμε συχνότερα, ενώ το γεγονός ότι το βρίσκουμε στην αγορά για λίγους μήνες το χρόνο, το καθιστά ακόμη πιο πολύτιμο.

Τα σπαράγγια είναι πολύ πλούσια πηγή βιταμίνης Κ, που είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική διαδικασία πήξης του αίματος και παράλληλα, συμβάλλει στην προστασία της οστικής υγείας. Επιπλέον, διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ και βιταμίνη Α, καθώς και σημαντικές ποσότητες θειαμίνης, ριβοφλαβίνης, νιασίνης, ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου και καλίου.

Φυσικά, από τα σπαράγγια δε θα μπορούσαν να λείπουν τα αντιοξειδωτικά συστατικά, που προστατεύουν τον οργανισμό από την επιβλαβή δράση των ελεύθερων ριζών και συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων που συνδέονται με το οξειδωτικό στρες, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και πολλές μορφές καρκίνου. Ειδικότερα, τα σπαράγγια είναι πλούσια σε καροτενοειδή, φλαβονοειδή, γλουταθειόνη και βιταμίνη Ε.

Τέλος, είναι πλούσια σε ασπαραγίνη, αμινοξύ στο οποίο αποδίδεται και η γνωστή διουρητική τους δράση, φυτικές ίνες και ινουλίνη, η οποία δρα ως πρεβιοτικό, προάγοντας την ανάπτυξη και διατήρηση της υγιούς μικροχλωρίδας του εντέρου.

Tags
Back to top button