Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ποια είναι η «ασθένεια Χ» και πώς είναι σε θέση να απειλήσει την ανθρωπότητα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προσθέσει στη λίστα με τις ασθένειες που μπορεί να προκαλέσουν παγκόσμια επιδημία μια νέα, μυστηριώδη ασθένεια, προκαλώντας ανησυχία και προβληματισμό, με την κίνησή της αυτή.

Η «ασθένεια Χ» δεν αποτελεί στην πραγματικότητα ένα νέο ταυτοποιημένο θανατηφόρο παθογόνο. «Η ασθένεια Χ αντιπροσωπεύει τη γνώση ότι μια σοβαρή παγκόσμια επιδημία μπορεί να προκληθεί από ένα παθογόνο άγνωστο αυτή τη στιγμή», εξηγεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Συμπεριλαμβάνοντας τη μυστηριώδη αυτή ασθένεια στη λίστα του με τις προτεραιότητές του, ο ΠΟΥ επιθυμεί να καταδείξει ότι οι μολυσματικές ασθένειες είναι απρόβλεπτες.

Η ιδέα της συμπερίληψής της στη λίστα δεν έχει ως στόχο να προκαλέσει κάποιο φόβο στους ανθρώπους, αλλά να αφυπνήσει τους υπεύθυνους για τη δημόσια υγεία και να τους κάνει να προετοιμαστούν για όλες τις απειλές, όχι μόνο για τις προβλέψιμες, σημειώνει ο οργανισμός.

«Η ένταση της επαφής του ανθρώπου και του ζώου γίνεται ολοένα μεγαλύτερη καθώς ο κόσμος μας αναπτύσσεται», δηλώνει η σύμβουλος του ΠΟΥ, Marion Koopmans, στην Telegraph. «Αυτό καθιστά πολύ πιο πιθανό, νέες ασθένειες να κάνουν την εμφάνισή τους, αλλά και τα ταξίδια και το εμπόριο καθιστούν πολύ πιο εύκολη την εξάπλωσή τους».

 

Tags
Back to top button