Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

PKK: Στις αρχές Ιουλίου θα αρχίσει ο αφοπλισμός των Κούρδων μαχητών – Οι επόμενες κινήσεις για την Τουρκία

Οι μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), της ένοπλης οργάνωσης που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική από την Τουρκία, θα ξεκινήσουν τον αφοπλισμό τους με μια συμβολική τελετή, στις αρχές Ιουλίου, μετέδωσε σήμερα (30.06.2025) το κουρδικό μέσο ενημέρωσης Rudaw.

«Μεταξύ 3ης-10ης Ιουλίου 2025, μια ομάδα μελών του PKK, αποτελούμενη πιθανότατα από 20-30 άτομα, θα καταθέσει τα όπλα κατά τη διάρκεια μιας τελετής στη Σουλεϊμανίγια», τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του Ιρακινού Κουρδιστάν, σύμφωνα με αυτήν την πηγή.

Η διοίκηση του PKK έχει αποσυρθεί εδώ και πολλά χρόνια στους ορεινούς όγκους του βόρειου Ιράκ.

Η κατάθεση των όπλων θα είναι «ένα μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης» και «μια χειρονομία καλής θέλησης» ανέφερε το Rudaw επικαλούμενο δύο πηγές στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, ο φυλακισμένος ηγέτης του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, θα εκδώσει ένα νέο μήνυμα σχετικό με την ειρηνευτική διαδικασία «μέσα στις επόμενες ημέρες». Αμέσως μετά «θα ξεκινήσει επισήμως η διαδικασία του αφοπλισμού».

Tags
Back to top button