Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πείτε «αντίο» στο ροχαλητό με αυτούς του πέντε τρόπους

Σε ένα κρεβάτι για δύο, τα δυνατά ροχαλητά αποτελούν μόνιμο πρόβλημα. Ο ένας κοιμάται βαθιά, ενώ ο άλλος βιώνει την απόλυτη αγανάκτηση. Μένει ξάγρυπνος, δίχως να μπορεί να σταματήσει τους σχεδόν περιοδικούς, δυνατούς ήχους του διπλανού του. Ποια είναι η λύση σε αυτό το αιώνιο βάσανο;

Ένα απαλό σκούντημα μπορεί να σταματήσει προσωρινά τον εκάστοτε ανήσυχο παρτενέρ. Το φαινόμενο όμως, μετά από μια ολιγόλεπτη παύση, συνήθως επανεμφανίζεται δριμύτερο.

Η καταπολέμηση του ροχαλητού χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια, δεν είναι όμως ανέφικτη.

Η παρακάτω εικόνα συνοψίζει τα 5 πιο αποτελεσματικά κόλπα.

1. Ταινίες για την μύτη

Εάν ο θόρυβος κατά την διάρκεια του ύπνου προέρχεται κυρίως από την μύτη, τότε οι ρινικές ταινίες μπορούν να βοηθήσουν αρκετά στην καταπολέμηση του προβλήματος. Η ταινία ανοίγει τα ρουθούνια, δίνοντας περισσότερο χώρο στον αέρα να κινηθεί. Αυτό οδηγεί στην σημαντική μείωση του ροχαλητού.

2. Βρείτε το κατάλληλο πλευρό

Η μεριά που κοιμάται κανείς παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο ροχαλητό του. Αν κάποιος έχει την τάση να ροχαλίζει και κοιμηθεί ανάσκελα, τότε το ροχαλητό είναι σχεδόν αναπόφευκτο. Αν από την άλλη φροντίσει να κοιμηθεί με κάποιο από τα μάγουλα του να ακουμπά το μαξιλάρι, τότε οι δίοδοι για τον αέρα ανοίγουν, το σώμα χαλαρώνει και ο ύπνος γίνεται πιο γλυκός, δίχως… ενοχλητικούς ήχους.

3. Ο παράγοντας της… καθαρής μύτης

Μια βουλωμένη μύτη μπορεί να επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό τον ύπνο. Αυτό διότι οι δίοδοι του αέρα «μπλοκάρουν» και η αναπνοή γίνεται συνήθως μέσω του στόματος. Γεγονός που είναι καταστροφικό για όσους ροχαλίζουν και πολύ περισσότερο για όσους κοιμούνται στο πλάι τους. Για αυτό, ένα καλό φύσημα της μύτης πριν τον ύπνο είναι απαραίτητο.

4. Η λάθος εντύπωση για το αλκοόλ

Αν και ένα ποτό μπορεί να βοηθήσει κάποιον να χαλαρώσει και να κοιμηθεί, σε περίπτωση που αυτός συνηθίζει να ροχαλίζει, θα πρέπει να το αποφύγει. Μαζί με το… κεφάλι του χαλαρώνει και ο λαιμός του, γεγονός που οδηγεί στο στένεμα των διόδων του αέρα. Το ροχαλητό έρχεται ως άμεσο επακόλουθο.

5. Τα παραπάνω κιλά που δυσκολεύουν τον ύπνο

Υπάρχουν άνθρωποι που ροχαλίζουν λόγω κάποιας ρινικής δυσμορφίας, ή κάποιου θέματος στον λαιμό τους. Αλλοι όμως, ροχαλίζουν απλώς και μόνο επειδή έχουν παραπανίσια κιλά. Η περιοχή του λαιμού «πιέζεται» από το συσσωρευμένο λίπος, με αποτέλεσμα ο αέρας που περνάει να δημιουργεί αυτούς τους ενοχλητικούς ήχους κατά την διάρκεια της νύχτας. Μια καλή δίαιτα βοηθά πολύ αν θέλει κανείς να απαλλαχτεί από το ροχαλητό.

Tags
Back to top button