Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πείνα vs λιγούρα: Πώς θα τις ξεχωρίσετε με βάση τα… συμπτώματα

Τρώτε πάντα επειδή πεινάτε ή προσπαθείτε να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας με το φαγητό;

Είναι εξαιρετικά συχνό φαινόμενο να μπερδεύουμε την πείνα με τη λιγούρα και τα αποτελέσματα στη ζυγαριά και την υγεία μας είναι καταστροφικά.

Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσουμε να τρώμε πιο σωστά είναι να διαχωρίζουμε τη «σωματική» από τη «συναισθηματική» πείνα με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

- εμφανίζεται σταδιακά

- γίνεται αισθητή στο στομάχι

- ικανοποιείται με οποιαδήποτε τροφή

- ικανοποιείται εύκολα

- εμφανίζεται ξαφνικά

- δεν γίνεται αισθητή στο σώμα

- ικανοποιείται με μια συγκεκριμένη τροφή (συνήθως κάτι γλυκό ή ένα πρόχειρο γεύμα)

- ικανοποιείται σχετικά δύσκολα

Εάν πρόκειται πραγματικά για πείνα, καλό είναι να δίνουμε στον οργανισμό μας ποιοτικό «καύσιμο», όπως πρωτεΐνες (π.χ. γιαούρτι) ή λαχανικά (π.χ. μια σαλάτα). Εάν η επιθυμία για φαγητό έχει συναισθηματικό υπόβαθρο (π.χ. θλίψη, στρες, βαρεμάρα) τότε πρέπει να αντιμετωπίζεται δημιουργικά, για παράδειγμα με ένα περίπατο ή με κάποια άλλη ευχάριστη δραστηριότητα, ώστε να εξαλειφθεί η ρίζα του προβλήματος.

Πηγή: onmed

Tags
Back to top button