
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Φιλιππίνες, η Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ, καθώς ο τυφώνας Ραγκάσα – ένας από τους πιο ισχυρούς των τελευταίων ετών – πλησιάζει με ταχύτητες ανέμων που φτάνουν τα 205 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ οι ριπές αναμένεται να ξεπεράσουν τα 250 χιλιόμετρα την ώρα. Οι αρχές προετοιμάζονται για ένα ακραίο φαινόμενο που απειλεί να προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές.
Στις Φιλιππίνες, επιχειρήσεις και σχολεία κλείνουν σε μεγάλες περιοχές, καθώς ο Ραγκάσα κινείται προς τη βόρεια Λουζόν, φέρνοντας μαζί του σφοδρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις. Οι κάτοικοι καλούνται να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία, ενώ οι τοπικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει προληπτικές εκκενώσεις.
Η κρατική μετεωρολογική υπηρεσία έχει θέσει τα νησιά Μπαμπουγιάν στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, προειδοποιώντας για ισχυρές καταιγίδες και πιθανές πλημμύρες. Οι κάτοικοι σε παράκτιες και χαμηλού υψομέτρου περιοχές καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς ο τυφώνας πλησιάζει επικίνδυνα.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο Ραγκάσα αναμένεται να προκαλέσει κατολισθήσεις καθώς περνά από τα νησιά Μπαμπουγιάν γύρω στο μεσημέρι, πριν συνεχίσει την πορεία του προς το Στενό Λουζόν, εντείνοντας τις ανησυχίες για περαιτέρω ζημιές.
Στην Ταϊβάν, οι αρχές έχουν ήδη εκδώσει προειδοποιήσεις για επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, ενώ έχουν ακυρωθεί πτήσεις προς τις ανατολικές πόλεις, όπως η Ταϊτούνγκ και η Χουαλιέν. Οι μετακινήσεις περιορίζονται, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για την έλευση του τυφώνα.
Ανησυχία επικρατεί και στο Χονγκ Κονγκ, όπου το διεθνές αεροδρόμιο εξετάζει την αναστολή των επιβατικών πτήσεων για 36 ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg News. Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης, καθώς η περιοχή αναμένεται να επηρεαστεί σημαντικά από το πέρασμα του Ραγκάσα.