Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πετυχημένο παράδειγμα διεθνούς διπλωματίας υγείας η ίδρυση γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα

Στις 20 Ιουνίου θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια του Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα, από τον γενικό διευθυντή του Οργανισμού, δρ. Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπεγιέσους, και όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, η παρουσία του δρ. Τέντρος στην Αθήνα, σηματοδοτεί την μεγάλη σημασία που δίνει ο Π.Ο.Υ. στο γραφείο της Αθήνας.  
 
«Δεν πάει ο Γενικός Διευθυντής σε όλο τον κόσμο. Έρχεται στην Ελλάδα, ειδικά για τα εγκαίνια», υπογραμμίζει ο κ. Μπασκόζος.

Ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας, εκφράζει παράλληλα την ικανοποίηση του για την «σχεδόν καθολική» κύρωση από την Βουλή του νόμου για την ίδρυση του γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) στην Αθήνα, και σημειώνει τη σημασία που έχει για την χώρα μας η λειτουργία του, τονίζοντας ότι είναι «απόδειξη ανάκτησης κύρους αυτό που γίνεται. Χρειάζεται ακόμη προσπάθεια, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα».

Ο κ. Μπασκόζος υπογραμμίζει επίσης στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η αναβάθμιση της συνεργασίας του Π.Ο.Υ. με την Ελλάδα, αναμένεται να αυξήσει την επιρροή της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή, κάνει λόγο για «διεθνή προβολή» και για «διπλωματία της υγείας». Με την ιδιότητα δε, του μέλους της ΚΕ του κυβερνώντος κόμματος, σχολιάζει και την επικείμενη έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της για να μπορέσει ενώπιον του λαού να δοκιμαστεί, το σχέδιο της για έξοδο από την μνημονιακή επιτροπεία, και οι δυνατότητες παραγωγικής και πρωτίστως κοινωνικής ανασυγκρότησης της χώρας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button