Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πεντάγωνο: «Η επιδημία του κορωνοϊού μπορεί να διαρκέσει μήνες»

Ανώτατοι αξιωματούχοι του Πενταγώνου εκτίμησαν την Τρίτη ότι η επιδημία του νέου κορωνοϊού, που πλήττει τις ΗΠΑ, θα μπορούσε να συνεχιστεί για μήνες,

Ωστόσο, το Πεντάγωνο διαβεβαίωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειες για όσο χρειαστεί, ενώ μίλησαν για τον κίνδυνο «πολιτικού χάους» σε ορισμένες χώρες.

Περισσότεροι από 550 νεκροί από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ
Η πανδημία του κορωνοϊού έχει σκοτώσει περισσότερους από 550 ανθρώπους στις ΗΠΑ, που καταμετρούν περισσότερα από 43.800 κρούσματα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε χθες ότι σκέφτεται πώς θα ξαναλειτουργήσει η αμερικανική οικονομία, όταν λήξει την επόμενη εβδομάδα η δεκαπενθήμερη καραντίνα, ακόμα κι αν η νόσος συνεχίζει να εξαπλώνεται ραγδαία και τα νοσοκομεία προσπαθούν να προετοιμαστούν για κύμα θανάτων από τον ιό.

«Νομίζω ότι πρέπει να εκπονήσουμε ένα σχέδιο για αυτό, για μια διάρκεια λίγων μηνών, το λιγότερο, και λαμβάνουμε όλα τα προληπτικά μέτρα για να το κάνουμε» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μάρκ Έσπερ, όταν ρωτήθηκε πόσο ενδέχεται να διαρκέσει η επιδημία και για πόσο καιρό οι ένοπλες δυνάμεις θα στηρίζουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι στο τέλος της ημέρας, σε μια περίοδο μηνών, θα τα καταφέρουμε» διαβεβαίωσε ο Έσπερ.

Ως τον Ιούλιο η πανδημία του κορωνοϊού
Κατά τη διάρκεια μιας «διαδικτυακής συζήτησης» με αμερικανικές δυνάμεις σε ολόκληρο τον κόσμο, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων Μαρκ Μίλεϊ επισήμανε ότι, αν και δεν είναι σαφές πόσο θα διαρκέσει η επιδημία του κορωνοϊού, λαμβάνοντας υπόψη μοντέλα από την εμπειρία άλλων χωρών, που μπορεί να εφαρμόζονται ή όχι στις ΗΠΑ, η πανδημία θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Ιούλιο.

«Εάν τα μοντέλα αυτά έχουν εφαρμογή, κοιτάζουμε πιθανόν προς τα τέλη Μαϊού, Ιουνίου, κάτι σε αυτήν την κλίμακα, θα μπορούσε να είναι στα τέλη Ιουλίου» σημείωσε ο Μίλεϊ. Οι δύο άνδρες προειδοποίησαν ότι η πανδημία θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει ορισμένες χώρες, σε βαθμό που θα αντιπροσώπευαν μια απειλή για τις ΗΠΑ.

Φόβοι για πολιτικός χάος σε χώρες εκφράζει το Πεντάγωνο«Όλο αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολιτικό χάος σε ορισμένες χώρες. Πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση» σημείωσε ο στρατηγός Μίλεϊ από το Πεντάγωνο, υπογραμμίζοντας ότι η έλλειψη μασκών, γαντιών και αναπνευστήρων θα μπορούσε να έχει «σοβαρές επιπτώσεις σε κάποιες χώρες πέραν από ιατρικής απόψεως».

Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους συμμάχους τους, επιβεβαίωσε ο Έσπερ, όμως «για ορισμένους αντιπάλους, όλο αυτό θα μπορούσε να τους οδηγήσει στο να ενεργήσουν (...) με τρόπο που θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην ασφάλειά μας».
 

Tags
Back to top button