Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα αποφύγετε το φούσκωμα

Η απότομη μετάβαση από τη νηστεία της Σαρακοστής στην υπερφαγία του Πάσχα έχει επιπτώσεις στο γαστρεντερικό.

Τα πλούσια και λιπαρά γεύματα το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα έχουν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση φαγητού στο στομάχι και τα έντερα, προκαλώντας φούσκωμα, δυσπεψία, μετεωρισμό (αέρια), πόνο στην κοιλιά και δυσκοιλιότητα.

Το πολύ φαγητό σε συνδυασμό με το αλκοόλ, επιβαρύνει προβλήματα υγείας όπως η χολοκυστοπάθεια («πέτρες» ή «λάσπη» στη χολή), οι γαστρίτιδες, το έλκος, η οισοφαγίτιδα κλπ.

Ειδικά οι καρδιοπαθείς, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί ως προς την ποσότητα του φαγητού, του αλατιού και του αλκοόλ που θα καταναλώσουν.

Τι να κάνετε

- Μικρά και συχνά γεύματα (συνιστώνται τρία κύρια γεύματα και δύο σνακ, τόσο το Μεγάλο Σάββατο όσο και την Κυριακή του Πάσχα).

- Να τρώτε πάντα από το πιάτο και να αποφεύγετε το τσιμπολόγημα από τις πιατέλες.

- Να τρώτε το κρέας χωρίς πέτσα.

- Να συνοδεύετε οπωσδήποτε το φαγητό με σαλάτες λαχανικών. Ιδανικά να τρώτε τη σαλάτα πριν το κυρίως γεύμα.

- Να προτιμάτε τα ψητά κρέατα στη σούβλα από αυτά στον φούρνο, στη γάστρα κτλ.

- Να αποφεύγετε την κατανάλωση φρούτων αμέσως μετά το φαγητό, καθώς οι ουσίες των φρούτων απορροφώνται με διαφορετικό ρυθμό από αυτές του κρέατος και των άλλων τροφών, διαφορά που μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία.

- Να πίνετε άφθονο νερό.

Πηγή: onmed.gr

Tags
Back to top button