Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πάσχα: Πόσα αυγά επιτρέπεται να φάμε;

Το αυγό αποτελεί μια διαχρονική υπερτροφή, αφού, παρά το μικρό του μέγεθος, συμπυκνώνει πληθώρα θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες D, Α, Β2 και Β12, αλλά και φυλλικό οξύ, κάλιο και σελήνιο.

Πολλοί το αποφεύγουν λόγω της χοληστερόλης που περιέχει (ο κρόκος του αυγού περιέχει περίπου 210 mg χοληστερόλης, ενώ το ασπράδι 0), όμως ο μύθος ότι το αυγό «φταίει» για την υψηλή χοληστερόλη έχει καταρριφθεί προ πολλού. Η χοληστερόλη στο αίμα επηρεάζεται περισσότερο από τα κορεσμένα λιπαρά που λαμβάνουμε παρά από τη χοληστερόλη των τροφών και ένα ολόκληρο αυγό παρέχει μόλις 2 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών (ενδεικτικά, μια μοσχαρίσια μπριζόλα 100 γραμμαρίων μπορεί να περιέχει έως και 8 γραμμάρια).

Με βάση τα παραπάνω, δεν υπάρχουν επίσημες συστάσεις ως προς την επιτρεπόμενη κατανάλωση αυγών, ωστόσο έως δύο αυγά την ημέρα είναι υπεραρκετά στο πλαίσιο μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

Οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνουμε τα αυγά χωρίς προσθήκη αλατιού ή κάποιας λιπαρής ουσίας.

- Προτιμήστε το αυγό βραστό ή ποσέ, χωρίς να προσθέσετε αλάτι.

- Μπορείτε να ψήσετε μια ομελέτα στο φούρνο αντί για το τηγάνι για να αποφύγετε την προσθήκη βούτυρου, ώστε να μην επιβαρυνθείτε με κορεσμένα λιπαρά.

- Το τηγάνισμα του αυγού μπορεί να αυξήσει την περιεκτικότητά του σε λιπαρά κατά 50% περίπου.

Πηγή: onmed.gr

Tags
Back to top button