Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Παρίσι: Εστιατόρια και καφετέριες χρεώνουν όσους ακυρώνουν τελευταία στιγμή την κράτησή τους

Στο δρόμο που έχουν χαράξει τα ξενοδοχεία που χρεώνουν όσους πελάτες ακυρώνουν τις κρατήσεις τους την τελευταία στιγμή ετοιμάζονται να βαδίσουν τα εστιατόρια και οι καφετέριες στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τους Times εκατοντάδες εστιατόρια της γαλλικής πρωτεύουσας υποχρεώνουν τους πελάτες τους να τους δίνουν τα στοιχεία των πιστωτικών τους καρτών όταν κάνουν κράτηση ενώ έχουν ήδη αναρτηθεί και οι σχετικές πινακίδες που ενημερώνουν για την επιβολή του σχετικού «πέναλτι».

Ένα εστιατόριο επιβάλει ήδη χρέωση 100 ευρώ ανά άτομο για τραπέζι που ακυρώνεται για μεσημεριανό φαγητό και 200 ευρώ ανά άτομο για τραπέζι για βραδυνό φαγητό.

Το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο μετά τις απώλειες που υφίστανται τα εστιατόρια από πελάτες που κάνουν κρατήσεις για πολλά τραπέζι και μετά τα ακυρώνουν χωρίς καμία προειδοποίηση προς την επιχείρηση.

«Αυτό συμβαίνει ακόμα και στα μεγαλύτερα εστιατόρια με πελάτες να προχωρούν σε ακυρώσεις χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για τις οικονομικές επιπτώσεις της πράξης τους» δηλώνει ο διευθυντής της ένωσης εστιατορίων Les Grandes Tables du Monde, Νικολά Σατενιέ.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της ιστοσελίδας κρατήσεων Zenchef οι απώλειες από τις ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής ισοδυναμούν με το 30% των εσόδων ενός εστιατορίου.

Από την πλευρά του ο Σατενιέ υποστήριξε ότι οι απώλειες για ένα εστιατόριο με αστέρι Μισελέν μπορούν να φτάσουν έως και τις 150.000 ευρώ ανά έτος.

Tags
Back to top button