Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Παρατήρησες λευκές γραμμές στο νωπό κοτόπουλο; Μάθε τι είναι

Ένα νέο video του ακτιβιστικού οργανισμού «Compassion in World Farming» ζητά από τους καταναλωτές να δίνουν περισσότερη προσοχή σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κατά την αγορά νωπών κοτόπουλων.

Πιο συγκεκριμένα, το video αναφέρεται στις λευκές γραμμές στο κρέας του κοτόπουλου την εμφάνιση των οποίων οι επιστήμονες εξήγησαν μετά από σχετικές μελέτες που πραγματοποίησαν προκειμένου να ενημερωθεί το καταναλωτικό κοινό επαρκώς.

Ουσιαστικά λοιπόν, πρόκειται για ένα είδος μυικής διαταραχής που παρουσιάζεται στο στήθος του κοτόπουλου και σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε σε ιταλικό επιστημονικό περιοδικό, η πάθηση αυτή αυξάνει το ποσοστό λίπους του κοτόπουλου κατά 224%, μειώνοντας όμως το ποσοστό πρωτεΐνης. Τα πανεπιστήμια του Αρκάνσας και του Τέξας που μελέτησαν εκτενώς τα κρούσματα των λευκών γραμμών, παρατήρησαν ότι έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, αγγίζοντας το 96% από το σύνολο των 285 πουλερικών που εξετάστηκαν.

Όσο για το λόγο που συμβαίνει αυτό, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα είναι η αύξηση της ζήτησης για κοτόπουλο, που ωθεί τη βιομηχανία να παράγει μεγαλύτερες ποσότητες σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Εκπρόσωπος της αμερικανικής επιτροπής κοτόπουλου δήλωσε ότι οι λευκές γραμμές εντοπίζονται μόνο σε ένα μικρό ποσοστό πουλερικών και «δε δημιουργεί θέματα υγείας ή ασφάλειας τροφίμων για τους ανθρώπους».

Δείτε το video

Tags
Back to top button