Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παρά τη «σφαλιάρα» των ΗΠΑ στην Τουρκία, αποδεκτός ο όρος «TurkΑegean» με σφραγίδα της ΕΕ (Έγγραφα)

Καθώς στην Αθήνα υπήρξε ικανοποίηση με τη "σφαλιάρα" των ΗΠΑ στην Τουρκία, , η μαχαιριά ήρθε πισώπλατα από την ΕΕ, καθώς το αίτημα για "τουρκοποίηση" του Αιγαίου έγινε αποδεκτό.

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νομική και διπλωματική ήττα με άμεσες και πολυεπίπεδες επιπτώσεις στη βαριά βιομηχανία της χώρας, τον Τουρισμό, καθώς η έγκριση από την Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO) συνιστά ουσιαστικά αποδοχή της χρήσης του σήματος από την Τουρκία σε μια σειρά από δραστηριότητες και τομείς.

Η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει τις σοβαρές διπλωματικές και πολιτικές προεκτάσεις του πλήγματος στον τομέα του τουρισμού από τους Ευρωπαίους "εταίρους", καθώς η αρμόδια επιτροπή της ΕΕ ενέκρινε τη χρήση του όρου Turkaegean από την Τουρκία, τη στιγμή που το αντίστοιχο αίτημα της Άγκυρας στις ΗΠΑ απορρίφθηκε.

Το θέμα, νομικά δεν έχει κλείσει, αλλά οι πιθανότητες ανακοπής, με νομικά μέσα από την ελληνική πλευρά είναι περιορισμένες.

Σε έγγραφο που αναρτήθηκε στην EUTM, αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων και φέρνει στη δημοσιότητα η Ναυτεμπορική, φαίνεται ότι ο όρος έχει γίνει δεκτός, ήδη από τις 15 Δεκεμβρίου του 2021, με ημερομηνία λήξης την 16 Ιουλίου του 2031.

Η έγκριση αυτή από μόνη της δεν δημιουργεί πολιτικό-διπλωματικό προηγούμενο, καθώς πρόκειται για έναν όρο προς εμπορική χρήση, χωρίς χωριστή γεωγραφική αναφορά, που δεν παραβιάζει -σύμφωνα με την ΕΕ- τα δικαιώματα της Ελλάδας.

Ωστόσο δίνει έρεισμα στην Τουρκία για τουρκοποίηση του Αιγαίου, καθώς με διαφημιστικές καμπάνιες δύνανται να εδραιώσει κατά την ίδια την πεποίθηση του τουρκικού Αιγαίου, επενδύοντας έτσι στην αλλαγή αντίληψης για το γεωγραφικό status quo στην περιοχή.

Η απόφαση της ΕΕ

 

Tags
Back to top button