Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πανωλεθρία στο Κουρσκ! 16.000 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν αλλά ο Ζελένσκι ετοιμάζει επίθεση Vol 2

Άλλη μία δύσκολη εβδομάδα ήρθε στο τέλος της για τα ουκρανικά και ρωσικά στρατεύματα στην περιφέρεια του Κουρσκ. Σύμφωνα με νέα ενημέρωση του Ρώσου στρατιωτικού ανταποκριτή Γιούρι Ποντολιάκ, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ίσως προετοιμάζουν τώρα μία νέα επίθεση, παρά τις τεράστιες απώλειες που έχουν υποστεί.

Οι Απώλειες Τρελαίνουν

Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση αποκάλυψε πως από την έναρξη των εχθροπραξιών στο Κουρσκ στις 6 Αυγούστου οι ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου έχασαν σχεδόν 16 χιλιάδες στρατιώτες. Σημαντικές ήταν και οι απώλειες στον εξοπλισμό, αφού χάθηκαν περισσότερα από 125 άρματα μάχης, 57 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 95 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο άμυνας, η ουκρανική πλευρά απώλεσε σχεδόν 800 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 492 τροχοφόρα οχήματα και περίπου 124 μονάδες πυροβολικών συστημάτων. Οι Ρώσοι εξουδετέρωσαν 29 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων 8 εκτοξευτών HIMARS και 6 άλλων τύπων συστημάτων.

Τέλος, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 8 εκτοξευτές πυραύλων αεράμυνας και 2 σταθμούς αεράμυνας.

Ετοιμάζουν Επίθεση οι Ουκρανοί

Όπως προαναφέραμε όμως, παρά τις σημαντικές απώλειες η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία φαίνεται έτοιμη να εξαπολύσει μία ακόμη μαζική επίθεση στην κατεύθυνση του Κουρσκ. Σύμφωνα με ρωσικά αναγνωριστικά δεδομένα, οι Ουκρανοί έχουν συγκεντρώσει μεγάλη δύναμη στρατιωτών κοντά στην πρώτη γραμμή της μάχης στην ρωσική επικράτεια.

Αυτό υποδεικνύει πως οι Ουκρανοί προετοιμάζονται σήμερα για μία επικείμενη στρατιωτική επίθεση μεγάλης κλίμακας. Ο Ποντολιάκ τόνισε πως ουκρανικές δυνάμεις συγκεντρώνονται τις τελευταίες ημέρες κατά χιλιάδες τόσο στην περιοχή του ρωσικού οικισμού Γκλούσκοβο όσο και γύρω από το Βεσέλογιε, όπου έχουν δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα.

Οι Ρώσοι αναλυτές εικάζουν πως οι Ουκρανοί στρατιώτες ίσως επιτεθούν τον οικισμό Ριλσκ, τον οποίον είχαν βάλει στο μάτι εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Ο Ποντολιάκ ανέφερε επίσης πως ο ουκρανικός στρατός μετέφερε σημαντικές μονάδες στο Κουρσκ με σκοπό να αλλάξει τις ισορροπίες επειδή τις τελευταίες εβδομάδες οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποκτήσει το πάνω χέρι στις μάχες, εξολοθρεύοντας τους εισβολείς και ανακαταλαμβάνοντας πολλά εδάφη.

 

Tags
Back to top button