Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πάνω από 20 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από τζιχαντιστές σε χωριά της περιφέρειας Μοπτί στο Μαλί

Πάνω από 20 άμαχοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή εξαιτίας επιθέσεων τζιχαντιστών στην περιφέρεια Μοπτί του Μαλί, όπως έγινε γνωστό χθες Σάββατο από τοπικούς αξιωματούχους.

Ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες λεηλάτησαν και πυρπόλησαν έξι χωριά στην περιοχή Μπαντιαγκαρά. «Κάηκαν σιταποθήκες, χωρικοί τράπηκαν σε φυγή. Υπάρχουν περίπου 20 νεκροί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ένας τοπικός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Τις επιθέσεις επιβεβαίωσε στο AFP πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Μαλί.

Οι στρατιωτικοί που κατέλαβαν την εξουσία στο Μαλί με πραξικοπήματα, το 2020 και το 2021, τερμάτισαν τη στρατιωτική συνεργασία με τη Γαλλία, την άλλοτε αποικιακή δύναμη, και στράφηκαν στη Ρωσία.

Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ (MINUSMA) αποχώρησε το 2023 από το Μαλί, κατόπιν αιτήματος της χούντας. Έκτοτε όμως οι «θηριωδίες» σε βάρος αμάχων δεν έχουν περιοριστεί, όπως υπογραμμίζει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch).

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις ανατρέπουν το αφήγημα της χούντας, η οποία ισχυρίζεται ότι – χάρη στη συνεργασία της με άλλες χώρες και στην ανάπτυξη ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων – έχει καταφέρει να περιορίσει τη δράση των τζιχαντιστών.

Tags
Back to top button