Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Παναγιωτόπουλος-Παραλλαγή Όμικρον: Επισπεύδεται η τρίτη δόση στους τρεις μήνες λόγω της μετάλλαξης

Ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος, μίλησε για την απόφαση της επιτροπής να χορηγείται η τρίτη δόση στους τρεις μήνες μετά την δεύτερη.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι «το εμβόλιο με δυο δόσεις δημιουργεί ικανότατη ανοσία για 5 με 6 μήνες, ωστόσο, τώρα με την μετάλλαξη Όμικρον τα δεδομένα αλλάζουν καθώς αναμένεται η ενδεχόμενη επέκταση της και στην χώρα μας».

Μετάλλαξη Όμικρον: Η νέα παραλλαγή εξελίχθηκε στα ποντίκια;

«Θέλουμε να είμαστε προστατευμένοι στην ενδεχόμενη επικράτηση του νέου στελέχους», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε ότι η «η προοπτική να υπάρχει περισσότερο η μετάλλαξη Όμικρον έκανε την επιτροπή να πάρει την απόφαση η τρίτη δόση να γίνει στους 3 μήνες».

Ακόμη, τόνισε ότι η τρίτη δόση δημιουργεί δυνατότητα ευρύτερης ανοσολογικής απόκρισης στις μεταλλάξεις.

Ο Τάκης Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι οι 3 μήνες είναι ικανός χρόνος ώστε να είναι μια αναμνηστική δόση και πρόσθεσε ότι έχουν γίνει αρκετές μελέτες και δεν αναμένονται περισσότερες παρενέργειες.

 

«Πρέπει να δούμε δεδομένα που αλλάζουν και τα δεδομένα αλλάζουν με την εμφάνιση της Όμικρον», είπε τέλος ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Tags
Back to top button