Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας – ΕΙΝΑΠ: Η πληρότητα στις ψυχιατρικές κλινικές της Αττικής είναι 140%

Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση στον ψυχιατρικό τομέα στο λεκανοπέδιο Αττικής, η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. 


Υπάρχουν 500 περίπου ψυχιατρικές κλίνες σε όλες τις κλινικές των γενικών νοσοκομείων και στα αμιγώς ψυχιατρικά νοσοκομεία (ΨΝΑ και Δρομοκαίτειο) και «η πληρότητα ξεπερνά το 140% με συνέπεια ασθενείς να στοιβάζονται σε ράντζα, σε απαράδεκτες συνθήκες» υποστηρίζει η ΕΙΝΑΠ.

Από την άλλη, σύμφωνα με τους γιατρούς, «η νοσηρότητα στις ψυχικές παθήσεις αυξήθηκε. Η ανεργία και η ανασφάλεια θερίζει και πολύς κόσμος- κυρίως νέοι, αναζητούν υπηρεσίες ψυχικής υγείας».

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών τονίζει η κατάσταση είναι «τραγική», καθώς  έχουν κλείσει ή υπολειτουργούν τα 6 από τα 9 ψυχιατρικά νοσοκομεία πανελλαδικά, με συνέπεια περιοχές ολόκληρες να μένουν ακάλυπτες. «Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΑ) στην ψυχική υγεία είναι υποτυπώδης και για έτη πολλά αποτελεί «προνομιακό χώρο» διαφόρων ΜΚΟ».
Περιγράφοντας την κατάσταση μέσα στα Νοσοκομεία, αναφέρει ότι «δεν υπάρχουν ειδικοί χώροι για ξεχωριστές περιπτώσεις με συνέπεια να είναι δίπλα – δίπλα κατασταλμένοι και διεγερτικοί ασθενείς. Το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, είναι ελάχιστο και οι άπειρες εφημερίες γιατρών και οι διπλοβάρδιες των νοσηλευτών είναι ο κανόνας».

Τέλος, η ΕΙΝΑΠ διεκδικεί «να ανοίξουν άμεσα οι δομές ψυχικής υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια για να αποσυμφορηθούν οι ψυχιατρικές κλινικές που στενάζουν, με ανθρώπινους όρους. Να γίνει ταχύτατα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών, ψυχολόγων) και να αναπτυχτούν τάχιστα δομές ΠΦΥ και ψυχιατρικοί ξενώνες».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button