Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Τα συμπτώματα των 5 πιο θανατηφόρων μορφών της νόσου

Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου σε μια προσπάθεια πληρέστερης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για μια νόσο που προσβάλλει 14 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο και που κοστίζει ετησίως 8,8 εκατομμύρια ζωές.

Με τον όρο καρκίνος περιγράφεται μια ευρεία ομάδα νόσων που μπορεί να προσβάλλουν οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των μορφών καρκίνου είναι η ταχεία ανάπτυξη μη φυσιολογικών κυττάρων, τα οποία συχνά εισβάλλουν σε παρακείμενα όργανα και συστήματα, διαδικασία γνωστή ως μετάσταση. Οι μεταστάσεις αποτελούν κύρια αιτία του θανάτου από καρκίνο.

Θανατηφόρες μορφές καρκίνου

Σχεδόν ένας στους έξι θανάτους που καταγράφονται σε παγκόσμιο επίπεδο αποδίδονται στον καρκίνο. Δεν είναι όλες οι μορφές της νόσου εξίσου επικίνδυνες, αφού κάποιες είτε είναι πολύ σπάνιες είτε εντοπίζονται και αντιμετωπίζονται ευκολότερα. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι περισσότεροι θάνατοι από καρκίνο οφείλονται στις εξής μορφές:

- καρκίνος πνεύμονα (1,69 εκατομμύρια θάνατοι ετησίως)

- καρκίνος ήπατος (788.000 θάνατοι ετησίως)

- καρκίνος παχέος εντέρου (774.000 θάνατοι ετησίως)

- καρκίνος στομάχου (754.000 θάνατοι ετησίως)

- καρκίνος μαστού (571.000 θάνατοι ετησίως)

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, στη συνέχεια μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα κυριότερα συμπτώματα αυτών των 5 επικίνδυνων καρκίνων.

Tags
Back to top button