Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Στόχος μέσα σε 2-3 χρόνια να έχει αντικατασταθεί το σύνολο των ταυτοτήτων

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» όπου τόνισε ότι αρκετοί πολίτες έσπευσαν για να προμηθευτούν την νέα ταυτότητα ενώ όπως σημείωσε οι διαδικασίες εξελίσσονται ομαλά.

Ειδικότερα ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η πληρότητα στα ραντεβού για την έκδοση νέων ταυτοτήτων είναι της τάξεως του 60%-61%, δηλαδή, σε περίπου 99.000 διαθέσιμα ραντεβού, έχουν κλειστεί τα 62.000-63.000. «Συμβαίνει αυτό που είναι φυσιολογικό: υπάρχουν περίπου 30.000 κενά ραντεβού σε διάφορα σημεία της Ελλάδος, όμως στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και στα Αστυνομικά Τμήματα στις πρωτεύουσες των νομών τα ραντεβού αυτά έχουν εξαντληθεί. Έσπευσε ο κόσμος γρήγορα.» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Οικονόμου: Αλαζονικός ο Κασσελάκης - Επιμένει να είναι ένα λευκό πουκάμισο αδειαν

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού μέχρι και 31/12, μέχρι τέλος Δεκεμβρίου και θα διπλασιαστούν για τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο τα διαθέσιμα ραντεβού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στις πρωτεύουσες των νομών.

Όπως επισήμανε ο κ . Οικονόμου υπάρχει αγαστή συνεργασία με το με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προσθέτοντας ότι: « Προχωράμε ομαλά, με το μεγάλο στόχο, σε 2,5- 3 χρόνια από σήμερα, να έχουμε αντικαταστήσει το σύνολο των αστυνομικών ταυτοτήτων του πληθυσμού.»

Επιπλέον ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι: «Θέλουμε να κάνουμε μία διαδικασία για τους πολίτες, η οποία δεν θα έχει προβλήματα, θα είναι απλή και θα προμηθεύονται ένα απολύτως ασφαλές δελτίο ταυτότητας και θα τους επιτρέπει να ταξιδεύουν στο εξωτερικό σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της VISA και επιπλέον θα έχουν ένα έγγραφο το οποίο δεν θα πλαστογραφείται, δεν θα παραχαράσσεται και -όπως έχουμε ξαναπεί- ούτε θα σου καθορίζει πού θα πας, ούτε θα σου λέει τι θα ψηφίζεις, ούτε θα σε εκθέτει πουθενά, για να απαντήσουμε και σε όλα αυτά τα παράλογα που ακούγονται.»

Στην συνέχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνεχάρη την ΕΛΑΣ για τις δύο πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες της, την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης στην Πάτρα και την εξάρθρωση ενός μεγάλου δικτύου διακίνησης ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη, όπου κατασχέθηκαν 585 κιλά κοκαΐνης.

Τέλος, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Στην προσπάθειά τους στον ΣΥΡΙΖΑ να ισοσταθμίσουν το έλλειμμα πολιτικής με περίσσεια θεάματος, ξεπερνούν κάθε όριο, γίνονται όλο και πιο προκλητικοί και αλαζονικοί, φτάνουμε σε αυτά τα αποτελέσματα. Είναι θλιβερό ένας άνθρωπος που κάνει την είσοδό του στο πολιτικό σκηνικό, όπως το έκανε, που ψηφίστηκε από πολίτες. Θα κριθεί πολιτικά για την συμπεριφορά του. Αντί να φροντίσει να μάθει καλύτερα βασικά πολιτικά και θεσμικά πράγματα λειτουργίας της Ελληνικής Πολιτείας, εμφανίζεται με αυτή την αλαζονεία, με αυτόν τον προσβλητικό τόνο για εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού λαού. Αντί να προσπαθεί να γεμίσει με ουσία, επιμένει να είναι ένα «λευκό πουκάμισο αδειανό», αν μπορούσα να παραφράσω και τον Σεφέρη.»

Επιπρόσθετα τόνισε ότι είναι επιζήμιο για την Δημοκρατία να μην υπάρχει μία αντιπολίτευση που να μπορεί να στέκεται με σοβαρότητα και με ευθύνη, όπως απαιτεί ο θεσμικός της ρόλος απέναντι στην ελληνική κοινωνία και «…με ένα πρόσωπο -όσο κι αν προσπαθείς να δείξεις μία λάμψη, κάτι καινούργιο, να πεις δύο τρία πράγματα που μπορεί να μαγνητίσουν το ενδιαφέρον της κοινωνίας- δεν μπορεί να κρύψεις άλλα πράγματα που υπάρχουν εκεί. Δεν μπορεί να κρύψεις ποιοι είναι αυτοί οι προβεβλημένοι που υποτίθεται σου δίνουν περιεχόμενο, ποιοι είναι αυτοί οι φίλοι σου που προσπαθούν πίσω από το δικό σου λαμπερό χαμόγελο, να κρύψουν τον λαϊκισμό, το έλλειμμα, την τοξικότητα που γνωρίσαμε το προηγούμενο διάστημα.»

«Έχουμε ακούσει για το ψευδοκράτος να λέγεται κρατίδιο, βλέπουμε εδώ μία συμπεριφορά για «φωτιές και πυροτεχνήματα». Η ουσία έχει σημασία και όχι η παραγωγή θεάματος. Και ο Ντόριαν Γκρέι είχε ένα πορτρέτο και ένα πρόσωπο που ήταν τελείως διαφορετικό. Νομίζω ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κινείται στον αστερισμό του «λευκού αδειανού πουκάμισου» και του «πορτρέτου του Ντόριαν Γκρέι». Καλό είναι να επανέλθουν γρήγορα στην ουσία της υπόθεσης» σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Οικονόμου.

Tags
Back to top button