Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Οι τροφές που επιταχύνουν και επιβραδύνουν την εμμηνόπαυση!

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το πότε θα ξεκινήσει η εμμηνόπαυση στην κάθε γυναίκα

Από το πότε ξεκίνησε στη μητέρα της, το ΔΜΣ και το κατά πόσο καπνίζει μέχρι την έκθεση σε χημειοθεραπεία. Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Λιντς που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό επιδημιολογίας “Journal of Epidemiology and Community Health” πρόσθεσε και τη διατροφή στην παραπάνω λίστα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Τζάνετ Κέιντ ανέλυσαν στοιχεία από 914 γυναίκες που ξεκίνησαν την εμμηνόπαυση σε ηλικία 40 έως 65 ετών. Διαπιστώθηκε ότι όσες έτρωγαν μια επιπλέον μερίδα ζυμαρικών ή ρυζιού τη μέρα, έφθαναν σε εμμηνόπαυση περίπου ενάμισι χρόνο νωρίτερα από το μέσο όρο. Επίσης τα πολλά σνακ συσχετίστηκαν με πρόωρη εμμηνόπαυση.

Αντίθετα, η καθημερινή κατανάλωση μιας μερίδας λιπαρού ψαριού με πολλά Ω3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός, συσχετίστηκε με καθυστέρηση της εμμηνόπαυσης κατά τουλάχιστον τρία χρόνια. Η έρευνα αποκάλυψε επίσης πως μια διατροφή που είναι πλούσια σε όσπρια ή και βιταμίνη Β6 και ψευδάργυρο καθυστερεί την εμμηνόπαυση κατά περίπου ένα έτος. Επιπρόσθετα, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κρέατος σχετίζεται με εμμηνόπαυση ένα έτος αργότερα σε σχέση με τη φυτοφαγική διατροφή που αποφεύγει το κρέας.

Σημειώνεται ότι οι γυναίκες που έχουν πρόωρη εμμηνόπαυση, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο οστεοπόρωσης και καρδιοπάθειας, ενώ από την άλλη η καθυστερημένη εμμηνόπαυση συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού, της μήτρας και των ωοθηκών.

 

Tags
Back to top button