Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Οι Ταλιμπάν προελαύνουν στο Αφγανιστάν: Θέμα χρόνου να ''πέσει'' η χώρα

Ο πρόεδρος του Ύπατου Συμβουλίου Εθνικής Συμφιλίωσης (HCNR) του Αφγανιστάν, Αμπντουλάχ-Αμπντουλάχ αμφισβήτησε την επιβίωση και την ενότητα του Αφγανιστάν.

Ο Αμπντουλάχ έκανε αυτές τις παρατηρήσεις κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής ηγεσίας του συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο του Αφγανιστάν την Τετάρτη, την οποία παρακολούθησαν ο Πρόεδρος Ashraf Ghani και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ανέφερε το TOLOnews.

«Η αλήθεια είναι, ότι σήμερα βρίσκεται σε κίνδυνο η επιβίωση, η ασφάλεια και η ενότητα του Αφγανιστάν», είπε ο  Αμπντουλάχ. «Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από την ειρήνη».

«Με την απόσυρση ξένων στρατευμάτων από τη χώρα, ο πόλεμος έχει κλιμακωθεί. Δυστυχώς, η πλευρά των Ταλιμπάν το εκμεταλλεύτηκε και η απόσυρση των ξένων στρατευμάτων άφησε φυσικά κενό σε ορισμένες περιοχές», δήλωσε ο Αμπντουλάχ.

Καθώς πλησιάζει η προθεσμία της αποχώρησης των ΗΠΑ, ο Αμπντουλάχ είπε ότι οι Ταλιμπάν κάνουν πολύ αργά βήματα στις ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά έχουν αυξήσει τον πόλεμο στο πεδίο της μάχης. "Αν και ομάδες και από τις δύο πλευρές βρίσκονται στη Ντόχα και σε επαφή, δεν έχουμε δει καμία πρόοδο", δήλωσε ο Αμπντουλάχ.

Σε κατάσταση απελπισίας, ο Αμπντουλάχ είπε ότι η αλήθεια που αντιμετωπίζει το Αφγανιστάν είναι η κλιμάκωση του πολέμου.

Καθώς οι Ταλιμπάν ανέλαβαν τον έλεγχο αρκετών περιοχών σε ολόκληρη τη χώρα, οι εκτιμήσεις πληροφοριών των ΗΠΑ έδειξαν ότι η πολιτική κυβέρνηση της χώρας θα μπορούσε να πέσει στην τρομοκρατική ομάδα εντός μηνών από την αποχώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ.

Ο κορυφαίος στρατηγός των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, ο Ώστιν Μίλερ, προειδοποίησε την Τρίτη ότι η επιδεινούμενη βία μπορεί να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο. Καθώς οι θανατηφόρες συγκρούσεις στο Αφγανιστάν συνεχίζουν να εντείνονται, εκατοντάδες πολίτες έχουν πάρει όπλα εναντίον των Ταλιμπάν για την υποστήριξη των κυβερνητικών δυνάμεων σε αρκετές επαρχίες του Αφγανιστάν.

Tags
Back to top button