Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Οι Ρώσοι βρήκαν την "Αχίλλειο Πτέρνα" των κορυφαίων γερμανικών βλημάτων Vulcano στην Ουκρανία-Τα κάνουν να πυροδοτηθούν στον αέρα

Σύμφωνα με νέα δημοσίευση της ρωσικής αμυντικής σελίδας SvPressa, πρόσφατα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο επιβεβαιώνουν πως ο ουκρανικός στρατός παρέλαβε και χρησιμοποιεί ήδη τα νεότερα κατευθυνόμενα βλήματα πυροβολικού Vulcano διαμετρήματος 155 χιλιοστών της Γερμανίας.

Εξοπλισμένα με αδρανειακό-δορυφορικό σύστημα πλοήγησης, έχουμε να κάνουμε με βλήματα ακριβείας που επιδεικνύουν μεγαλύτερη ακρίβεια τόσο από τα ρωσικά βλήματα Krasnopol εμβέλειας 25 χιλιομέτρων, όσο και από τα αμερικανικά Excaliber εμβέλειας 40 με 60 χιλιομέτρων. 

Έξαλλος ο ουκρανικός στρατός με την Δύση-«Το ΝΑΤΟ μας εκπαίδευσε για λάθος πόλεμο! Δεν μας έμαθε τίποτα χρήσιμο» παραπονιούνται

Αναφορές προτείνουν πως περίπου 255 μονάδες αυτών των γερμανικών βλημάτων έχουν φτάσει στα χέρια των Ουκρανών. Σύμφωνα με ειδικούς, αυτά τα βλήματα μπορούν να φτάσουν εχθρικούς στόχους σε μέγιστη απόσταση 70 με 80 χιλιομέτρων.

Πώς θα Απαντήσει ο Ρωσικός Στρατός;

Το ερώτημα που προσπαθεί να απαντήσει η ρωσική SvPressa στην σχετική της δημοσίευση είναι το εξής: τι πρέπει να κάνει ο ρωσικός στρατός για να αντιμετωπίσει αυτά τα προηγμένα βλήματα πυροβολικού που έφτασαν στον ουκρανικό στρατό; 

Σύμφωνα με τον ίδιο, αδιαμφισβήτητα ένας από τους αποδοτικότερους τρόπους καταστολής των βλημάτων αυτών είναι ο εντοπισμός και η καταστροφή αποθηκών, στις οποίες βρίσκονται τα γερμανικά βλήματα στην Ουκρανία. Εάν κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό, τότε οι Ρώσοι θα μπορούσαν να προσπαθήσουν με drones καμικάζι να διεξάγουν πόλεμο κατά του ουκρανικού πυροβολικού, χτυπώντας θέσεις πυρός και περιοχές συγκέντρωσης πυροβόλων χρησιμοποιώντας περιπλανώμενα πυρομαχικά κλπ. 

Εάν τα παραπάνω δεν είναι αρκετά για να καταστραφεί μεγάλος αριθμός τέτοιων βλημάτων, η SvPressa προτείνει την παράταξη συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων (MLRS) τύπου Tornado-S, όπλα ικανά να κατακάψουν μεγάλες εκτάσεις εδάφους και εχθρικά οπλικά συστήματα με μεγάλη επιτυχία.

Ισοπεδωτικό Πλήγμα! Ρωσικές βόμβες FAB ανατίναξαν ουκρανικό τρένο με στρατιωτικό εξοπλισμό για το μέτωπο (Βίντεο)

Τέλος, ίσως μία από τις αποδοτικότερες μεθόδους αποδειχθεί η χρήση μέσων ηλεκτρικού πολέμου, για παράδειγμα τα εξειδικευμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου SPR-2M. Το εν λόγω σύστημα έχει σχεδιαστεί για να καταστέλλει τους πυροκροτητές βλημάτων όπως των Vulcano (δηλαδή radio fuse), με αποτέλεσμα το βλήμα να ανατινάζεται αρκετά μέτρα πριν φτάσει τον στόχο του. 

Σύμφωνα με την SvPressa αυτή είναι και η Αχίλλειος Πτέρνα των γερμανικών βλημάτων Vulcano, δηλαδή ο πυροκροτητής τους ο οποίος μπορεί να πέσει θύμα των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου του ρωσικού στρατού.

Tags
Back to top button