Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Οι πολύτεκνοι «καλούν» τον Ε. Τσακαλώτο να ζήσει τα παιδιά του όπως εκείνοι

Oι εκπρόσωποι των πολυτέκνων άσκησαν οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση, για την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, κατά την ακρόασή τους στην συζήτηση για την επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου.

Ωστόσο εκείνο που φαίνεται πως προκάλεσε την έκρηξη των ομοσπονδιών των τριτέκνων και των πολύτεκνων οικογενειών είναι πως σε τοποθέτησή του ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως είναι και ο ίδιος τρίτεκνος αλλά θα πρέπει να στηριχθούν και εκείνες οι οικογένειες που απαριθμούν ένα ή δύο τέκνα και είναι συγκριτικά περισσότερες.

«Είχαμε συναντηθεί με τον κ. Τσακαλώτο πριν από 1-2 χρόνια και μας είπε πως θα λάβει μέτρα στήριξης. Τώρα λέει ότι και ο ίδιος είναι τρίτεκνος αλλά πρέπει να στηριχθούν οικογένειες με ένα και δύο παιδιά. Να έρθετε κύριε υπουργέ με τα δικά μας λεφτά να ζήσετε τα παιδιά σας. Εκ του ασφαλούς μιλάτε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Εμμανουήλ Αχλαδιανάκης πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων. 

Μάλιστα απηύθυνε κάλεσμα βουλευτές της πλειοψηφίας να καταψηφίσουν τις προωθούμενες διατάξεις που όπως υποστήριξε «στοχεύουν εναντίον του 3ου, 4ου και 5ου παιδιού. Να είστε σίγουροι πως αν το ψηφίσετε θα έχετε δώσει μαχαιριά απέναντι στο δημογραφικό . Σταθείτε στο ύψος περιστάσεων και καταψηφίστε. Προβληματιστείτε ενόψει της ψηφοφορίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ξέρετε ποιους τιμωρείτε; Υπαλλήλους ιδιωτικούς και δημόσιους. Υπάρχει περίπτωση με τα μέτρα που παίρνετε να γεννηθούν σε μια οικογένεια 3 παιδιά; Δεν θα είστε υπουργός όταν θα δούμε τις επιπτώσεις των ρυθμίσεών σας» υποστήριξε παράλληλα προσθέτοντας: «Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό. Πριν από 5 χρόνια δημιουργήθηκε επιτροπή και υπογράψαμε, πιθανόν να υπογράψατε και εσείς, έκθεση για την στήριξη των τρίτεκνων. Σήμερα μας τιμωρείτε βάζοντας τεκμαρτά εισοδήματα. Δεν λέτε ότι τα επιδόματα αυτά θα φορολογηθούν. Παίρνετε απόφαση κατά της γέννησης τριών παιδιών».

Tags
Back to top button