Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Οι πατάτες των McDonalds καταπολεμούν την τριχόπτωση;

Το ότι οι πατάτες των McDonalds είναι πολύ πιο νόστιμες και εθιστικές από τις υπόλοιπες τηγανητές πατάτες, φανταζόμαστε ότι το έχεις συνειδητοποιήσει εδώ και χρόνια. Το ότι περιέχουν 19 συστατικά λογικά δεν το ήξερες.

Το ότι ένα από αυτά βοηθά με την τριχόπτωση βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά ότι δεν το ξέρεις. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Biomaterials.

Οι ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου της Yokohama στην Ιαπωνία ανέπτυξαν μια μέθοδο για την παρασκευή «μικροβίων θυλάκων τριχών» ή HFGs, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν νέους θύλακες τριχών. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συνήθως οι επιστήμονες είναι ότι δυσκολεύονται να παράγουν ταυτόχρονα πολλούς θύλακες.

Οι Ιάπωνες πιστεύουν ωστόσο πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι επιστήμονες δήλωσαν σε ένα δελτίο τύπου ότι το κλειδί για την παραγωγή πολλών HFG ήταν τα υλικά που χρησιμοποίησαν στη διαδικασία και πιο συγκεκριμένα το διμεθυλοπολυσιλοξάνιο. Το ίδιο το χημικό δεν βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά χρησιμοποιείται ως βάση για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της διαδικασίας.

Χάρη σε αυτό ήταν σε θέση να αναπτύξουν μαύρα μαλλιά στις πλάτες και τα κρανία των ποντικών.

Πού κολλάνε όλα αυτά με τις τηγανητές πατάτες του γνωστού φαστφουντάδικου; Σύμφωνα με το Inc.com, τα McDonald’s χρησιμοποιούν διμεθυλοπολυσιλοξάνιο για να μειώσουν τις πιτσιλιές λαδιού κατά το μαγείρεμα των πατατών τους και των άλλων τηγανητών φαγητών στο μενού τους.

Τα τρόφιμά τους μαγειρεύονται σε μίγμα φυτικού ελαίου, κιτρικού οξέος και διμεθυλοπολυσιλοξανίου.

Για να είμαστε σαφείς, δεν υπάρχει καμία απόδειξη (ακόμα) ότι η συχνή κατανάλωση των εν λόγω πατατών σταματά τη φαλάκρα.

Η χημική ουσία που αναφέρεται στη μελέτη δεν ενεργοποιεί την ανάπτυξη των μαλλιών, απλά βοηθά τη διαδικασία. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, επομένως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η ουσία αυτή θα είχε τα ίδια αποτελέσματα και στον άνθρωπο.

Έχουμε όμως δικαίωμα στο όνειρο, σωστά;

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

Tags
Back to top button