Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Οι νέοι μεταξύ 18 και 35 απορρίπτουν μαζικά το εμβόλιο: Από… 11% έως 39% τα ποσοστά συμμετοχής!

Καθόλου ικανοποιημένος εμφανίζεται ο κυβερνητικός μηχανισμός από τα ποσοστά συμμετοχής των νέων στους μαζικούς εμβολιασμούς για τον COVID-19, την ώρα που στον ΕΟΦ φτάνουν κατά χιλιάδες οι «κίτρινες» κάρτες και που αφορούν ανεπιθύμητες  παρενέργειες.

Αυτό άλλωστε οδήγησε την κυβέρνηση στο να θεσπίσει εξαγορά των εμβολιασμένων προς 150€ το «κεφάλι» μήπως διορθωθούν προς τα πάνω τα χαμηλά ποσοστά.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 8.175.000 εμβολιασμοί. Οι πολίτες που έχουν κάνει την πρώτη δόση είναι 4.728.579 ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι ανέρχονται σε 3.590.937.

Στο πλαίσιο αυτό, το 45% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό ενώ μόνο το 35% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Πιο αναλυτικά, τα ποσοστά εμβολιασμένων ανά ηλικιακή ομάδα είναι τα εξής:

Άνω των 85: 69%

80-84: 70%

75-79: 81%

70-74: 76%

65-69: 76%

60-64: 70%

55-59: 65%

50-54: 61%

45-49: 54%

40-44: 47%

35-39: 39%

30-34: 34%

25-29: 22%

18-24:11%

‘Όπως φαίνεται στις ηλιακές ομάδες από 18 έως 35 τα ποσοστά κυμαίνονται από το απελπιστικό για τον κυβερνητικό μηχανισμό 11% και στην καλύτερη περάτωση αυξάνεται στο 39%, πολύ όμως κάτω ακόμη και από το 50%, δηλαδή τον ένα στους δύο.

Τον αριθμό των κίτρινων καρτών που έχουν σταλεί στον ΕΟΦ έκανε γνωστό η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Την ίδια ώρα στις  5.000 ανέρχονται οι «κίτρινες» κάρτες που έχουν αποσταλεί στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) αναφορικά με τον εμβολιασμό, ενώ τουλάχιστον οι μισές από αυτές αφορούν  σε περιστατικά με παρενέργειες, σοβαρές ή λιγότερο σοβαρές.

Αυτό  έκανε γνωστό η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την εμβολιαστική διαδικασία στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση του Sputnik για τον αριθμό των κίτρινων καρτών, αναφορικά με τον εμβολιασμό, που έχουν σταλεί στον ΕΟΦ, η κυρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι ο αριθμός ανέρχεται γύρω στις 5.000.

Εν τω μεταξύ, όπως σημείωσε, σχεδόν οι μισές από αυτές, ήτοι οι 2.500, αξιολογήθηκαν με κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια και «εις βάθος αναλύθηκαν οι περιπτώσεις με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες», όπως είπε.

Σημειώνεται ότι η κίτρινη κάρτα συνιστά μέσο για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις ανεπιθύμητες παρενέργειες φαρμάκων και εμβολίων.

 Το τελευταίο διάστημα, η δημόσια συζήτηση γύρω από τις παρενέργειες που μπορούν να προκληθούν μετά από τα εμβόλια για τον κορωνοϊό είναι έντονη, με τη μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών να εκφράζει δισταγμούς σε σχέση με την ασφάλεια των εμβολίων και για αυτό ο μηχανισμός της κυβέρνησης προχωρά σε εξαγορά ατόμων προκειμένου να δεχθούν να εμβολιαστούν.

Στο επίκεντρο της συζήτησης έχει βρεθεί, ειδικότερα, το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά τα περιστατικά θρόμβωσης που έχουν καταγραφεί.

Tags
Back to top button