Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Οι χρυσοί κανόνες για την ασφαλή συντήρηση τροφίμων το καλοκαίρι

Με το θερμόμετρο να… δείχνει καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στις συνθήκες συντήρησης, αποθήκευσης και κατανάλωσης των τροφίμων, καθώς ο ταχύτερος ρυθμός αλλοίωσής τους αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης τροφογενών λοιμώξεων.


Συνεπώς, είναι σημαντικό να τηρούνται τόσο οι βασικοί κανόνες υγιεινής όσο και κάποιοι επιπλέον κανόνες, που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν του κινδύνους.

Ο πρώτος από αυτούς σχετίζεται με την όσο το δυνατόν αποδοτικότερη λειτουργία του ψυγείου, στο οποίο φυλάσσονται τα ευπαθή προϊόντα. Ειδικότερα, είναι σημαντικό η θερμοκρασία του ψυγείου και της κατάψυξης να προσαρμόζονται κατάλληλα, ώστε η ψύξη των προϊόντων να διατηρείται σε σωστά επίπεδα.

Επιπλέον, θα πρέπει να αποφεύγεται η υπερφόρτωση και το συχνό άνοιγμα του ψυγείου, ενώ τα ιδιαίτερα ευπαθή προϊόντα, όπως το κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, θα ήταν καλό να μην τοποθετούνται στην πόρτα του.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και κατά την απόψυξη τροφίμων και φαγητών, η οποία θα πρέπει ιδανικά να γίνεται στο ψυγείο και όχι στον πάγκο της κουζίνας. Αναφορικά με τα μαγειρεμένα τρόφιμα, συστήνεται αυτά να καταναλώνονται όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να μην παραμένουν εκτός ψυγείου για περισσότερο από 2 ώρες.


Από την άλλη, όταν αγοράζουμε τρόφιμα ή/και ροφήματα από ψυγεία ή καταψύκτες, θα πρέπει να ελέγχουμε ότι δεν είναι εκτεθειμένα στον ήλιο και ότι σφραγίζουν καλά. Τέλος, είναι σημαντικό να μην επιλέγουμε προϊόντα των οποίων η συσκευασία έχει υποστεί οποιαδήποτε αλλοίωση.

Tags
Back to top button