Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Οι ηλικιωμένοι που έχουν αναρρώσει από Covid-19 έχουν πολύ καλή ανοσολογική απόκριση

Μπορεί οι ηλικιωμένοι να είναι πιο τρωτοί στις βαριές συνέπειες του κορωνοϊού, ωστόσο σε επίπεδο ανοσοποίησης μετά την ανάρρωση αποδεικνύονται εξίσου «ατσαλωμένοι» με αντισώματα όσο και οι νέοι. Αυτό είναι το συμπέρασμα νέας έρευνας του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Ινσμπρουκ, στην Αυστρία.

«Καταφέραμε να δείξουμε ότι οι ηλικιωμένοι που έχουν αναρρώσει από Covid-19 έχουν πολύ καλή ανοσολογική απόκριση, που έχει ωριμάσει σημαντικά περισσότερο από έξι μήνες μετά τη μόλυνση, και δεν είναι χειρότερη από αυτή των νέων σε ηλικία ανθρώπων» αναφέρει ο ειδικός μικροβιολόγος Ράινχαρντ Βιούρτσνερ.

Στη μελέτη τους οι ερευνητές χρησιμοποίησαν 217 δείγματα αίματος από το χειμερινό θέρετρο Ισγκλ, στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλο, που είχαν δοκιμαστεί θετικά στην πρώτη μελέτη αντισωμάτων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αντισώματα που σχηματίζονται μετά τη μόλυνση περνούν από μια διαδικασία ωρίμανσης και γενικά όσο περισσότερος καιρός έχει περάσει από τη μόλυνση τόσο υψηλότερη είναι η διαθεσιμότητα των αντισωμάτων, επειδή τα Β-λεμφοκύτταρα δημιουργούν αντισώματα που προσαρμόζονται όλο και περισσότερο με ακρίβεια στο παθογόνο. Δηλαδή αντισώματα με υψηλή αντοχή.

Τέλος, σύμφωνα με τον Ράινχαρντ Βιούρτσνερ, η μελέτη επιτρέπει επίσης να εξαχθούν συμπεράσματα ως προς τη σχετικά καλή προστασία εμβολιασμού των ηλικιωμένων.

Tags
Back to top button