Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Οι γιατροί νόμιζαν ότι είχε καρκίνο του πνεύμονα, αλλά αντί για όγκο βρήκαν… (εικόνα)

Οι γιατροί του Royal Preston Hospital στο Λάνκασιρ της βορειοδυτικής Αγγλίας έστειλαν άρον-άρον για εξετάσεις έναν ασθενή που υποπτεύονταν ότι είχε προσβληθεί από καρκίνο των πνευμόνων.


Φανταστείτε την έκπληξή τους όταν διαπίστωσαν ότι ο όγκος ήταν ένα μικρός πλαστικός κώνος Playmobil που είχε σφηνωθεί στον πνεύμονα του.

Ο 47χρονος είχε καταπιεί το παιχνίδι όταν ήταν παιδί. Του είχαν χαρίσει οι γονείς του ένα σετ Playmobil στα έβδομα γενέθλιά του. Το αξιοπερίεργο είναι ότι δεν είχε παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα επί τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες, μέχρι που άρχισε να βήχει δυνατά, να βγάζει φλέματα και να νιώθει έντονη αδιαθεσία.

Ειδικοί λένε ότι ουδέποτε στο παρελθόν ένα αντικείμενο δεν είχε παραμείνει επί τόσο διάστημα κρυμμένο στον οργανισμό ενός ασθενούς.

Το παιχνίδι αφαιρέθηκε τελικά στο χειρουργείο.


Πρόκειται για μια ασυνήθιστη στα ιατρικά χρονικά περίπτωση για ενήλικες, που περιγράφεται ως «ξένο σώμα τραχειοβρογχικού δέντρου». Ωστόσο είναι συνηθισμένη σε παιδιά.

Όπως ανέφερε το BMJ Case Reports οι γιατροί όταν είδαν τις ακτινογραφίες θεώρησαν ότι ο όγκος που διακρινόταν στον πνεύμονα του 47χρονου ήταν καρκίνος, μέχρι που έμαθαν την αλήθεια.

Μετά την αφαίρεση του αντικειμένου με βρογχοσκόπηση ο ασθενής ανέφερε ότι όταν ήταν μικρός έπαιζε και συχνά κατάπινε μικρά κομμάτια από Playmobil. Τέσσερις μήνες μετά την επέμβαση ο βήχας του εξαφανίστηκε κι έχει σχεδόν αναρρώσει πλήρως.

Tags
Back to top button