Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Οι ειδικοί εξηγούν γιατί δεν πρέπει να βάζετε το γάλα στο πάνω ράφι του ψυγείου

Αν δεν προσέχετε πού αποθηκεύετε τα τρόφιμα στο ψυγείο, τότε είναι πιθανό να έχετε βάλει πολλές φορές τη συσκευασία με το γάλα στο πάνω ράφι του. Ο σεφ Daniel Norton μίλησε στο Tech Insider για την αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο γάλα. Ο ίδιος εξήγησε ότι η θερμοκρασία δεν είναι σταθερή σε όλα τα σημεία του ψυγείου και γι’ αυτό θα πρέπει να γίνεται προσεκτικά η αποθήκευση των τροφών σε κάθε ράφι.

Τα ψηλότερα ράφια τείνουν να είναι θερμότερα, γι’ αυτό οι ειδικοί και ο ίδιος, συμβουλεύουν να αποθηκεύουμε όσες τροφές είναι γνωστές ως «υψηλού κινδύνου», όπως για παράδειγμα το γάλα και ωμό κρέας -κάτι που δεν θα αφήναμε εκτός ψυγείου για μεγάλο διάστημα- στις πιο δροσερές θέσεις.

Το γάλα και το κρέας θα πρέπει να διατηρούνται στα χαμηλότερα ράφια ή κοντά στο πίσω μέρος του ψυγείου, σύμφωνα με τους ειδικούς. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει μικρότερος κίνδυνος να αυξηθούν τα βακτήρια τα οποία θα μπορούσαν να είναι δυνητικά επιβλαβή, όταν καταναλώνει κανείς φαγητό ή ποτό.

Αυτή δεν είναι η μόνη προειδοποίηση για την αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο. Πριν από λίγο καιρό βγήκε επίσης μια ανακοίνωση από τους ειδικούς που προειδοποιούσαν ότι δεν θα πρέπει να αποθηκεύονται οι πατάτες μέσα στο ψυγείο. Αν και οι περισσότεροι πιθανόν δεν το κάνουν, οι επιστήμονες ενημερώνουν όσους τυχόν επιλέγουν αυτόν τον τρόπο αποθήκευσης ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να μετατρέψουν το άμυλο της πατάτας σε ζάχαρη. Όταν ψήνονται ή τηγανίζονται αυτά τα σάκχαρα στη συνέχεια συνδυάζονται με αμινοξέα για να παραχθεί μια χημική ουσία που θεωρείται επιβλαβής.

Tags
Back to top button