Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Οι δύο τροφές που προλαμβάνουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Σκόρδο και κρεμμύδι είναι η πρόληψη για την εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου. Νέες μελέτες εξειδικευμένες στην διατροφή αναλύουν τα αποτελέσματα.


Η κατανάλωση λαχανικών του γένους Άλλιον, όπως το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πράσο, συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Asia Pacific Journal of Clinical Oncology.

Η μελέτη εστίασε σε 833 άνδρες και γυναίκες στην Κίνα, οι οποίοι έπασχαν από καρκίνο του παχέος εντέρου και αντιστοιχίστηκαν με 833 υγιείς συμμετέχοντες, ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και την περιοχή διαμονής τους.

Δημογραφικές και διατροφικές πληροφορίες συγκεντρώθηκαν μέσω προσωπικών συνεντεύξεων, χρησιμοποιώντας ένα επικυρωμένο ερωτηματολόγιο σχετικά με τη συχνότητα κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφίμων.

Οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου ήταν κατά 79% χαμηλότερες στους ενήλικες που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες λαχανικών του γένους Άλλιον (Allium) σε σύγκριση με αυτούς που δεν κατανάλωναν πολλά τέτοια λαχανικά.


«Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα μας φαίνεται να υποδεικνύει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα των λαχανικών του γένους Άλλιον που καταναλώνει κάποιος, τόσο μεγαλύτερη είναι και η προστασία που παρέχει στον οργανισμό του από τον καρκίνο του παχέος εντέρου», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ. Zhi Li, καθηγητής στο Πρώτο Νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής της Κίνας για να καταλήγει: «Γενικά, τα ευρήματα της έρευνας επισημαίνουν την ανάγκη της πρωτογενούς πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου μέσω των παρεμβάσεων στον τρόπο ζωής. Η πρόληψη σίγουρα αξίζει περαιτέρω διεξοδικής έρευνας».

Tags
Back to top button