Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Οι 8 καλοκαιρινές τροφές που πρέπει να καταναλώνουν οι γυναίκες

Είναι ήδη ευρέως γνωστό πως οι διατροφικές ανάγκες ανδρών και γυναικών διαφέρουν. 

Για παράδειγμα, οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο σίδηρο από τους άνδρες.

Οι έγκυες και οι γυναίκες που θηλάζουν έχουν πολλές ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες, καθώς χρειάζεται να φροντίζουν για μεγαλύτερη πρόσληψη βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, του φολικού οξέος, της βιταμίνης Β12, του ιωδίου και του ψευδαργύρου.

Δείτε τις 8 τροφές που ωφελούν τον γυναικείο οργανισμό:

Κεράσια: «Τα κεράσια περιέχουν ανθοκυάνες, το συστατικό που τους δίνει το πλούσιο κόκκινο χρώμα τους», σημειώνει ο Rahaf Al Boch, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας. «Οι ανθοκυανίνες είναι φλαβονοειδή που έχουν αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου χρόνιων παθήσεων».

Κινόα: Η κινόα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες και συμβάλλει στον έλεγχο του βάρους και στην πέψη. Ο συνδυασμός των φυτικών ινών και της πρωτεΐνης που περιέχει, δημιουργεί αίσθηση κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γεγονός που μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την ανάγκη για σνακ.

Αβοκάντο: Το αβοκάντο, εκτός από τα καλά λιπαρά, περιέχει βιταμίνες Β6, φολικό οξύ και μαγνήσιο. Αυτές οι ενώσεις είναι απαραίτητες για την παραγωγή ορμονών και βοηθούν στα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.

Ντομάτες: Είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα θρεπτικό συστατικό που καταπολεμά τις ασθένειες και ωφελεί τις γυναίκες βοηθώντας στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου και καρδιακών παθήσεων. Δεδομένου ότι το λυκοπένιο είναι λιποδιαλυτή ουσία, προσθέστε ένα υγιές λίπος όπως το ελαιόλαδο στη σαλάτα σας για να ενισχύσετε την απορρόφησή του.

Μούρα: Όλα τα μούρα περιέχουν πολλές ισχυρές θρεπτικές ουσίες όπως οι ανθοκυανίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης πολλών τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού. Η αντιοξειδωτική τους δράση συμβάλλει επίσης στην προστασία της καρδιάς.

Λιναρόσπορος: Παρέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και λιγνάνες και είναι γνωστό ότι συμβάλλει στην ισορροπία των ορμονών. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα επωφελές κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση μπορούν να δοκιμάσουν να προσθέσουν μία με δύο κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο στα smoothies τους το καλοκαίρι για να μειώσουν τις εξάψεις, τις μεταβολές της διάθεσης και τη νυχτερινή εφίδρωση.

Καρύδια: Σύμφωνα με μία μελέτη η κατανάλωση καρυδιών θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην καταστολή της ανάπτυξης και της επιβίωσης του καρκίνου του μαστού. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μία ποικιλία θρεπτικών ουσιών στα καρύδια, συμπεριλαμβανομένων των καλών πολυακόρεστων λιπών, των αντιοξειδωτικών και των φυτικών ινών, θα μπορούσε να συμβάλει σε αυτά τα θετικά αποτελέσματα.

Αυγά: Τα αυγά περιέχουν χολίνη, μία θρεπτική ουσία όχι μόνο συνδεδεμένη με την υγεία του εγκεφάλου, αλλά και με τον μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Tags
Back to top button