Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Οι 8 υπερτροφές της μακροζωίας (βίντεο)

Οι διατροφολόγοι αποκαλύπτουν τις τροφές που βάζουν «φρένο» στη γήρανση και χαρίζουν χρόνια ζωής.


Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όλες οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν πως μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή προσφέρει καλή υγεία ακόμη και στα γεράματα, υπάρχουν όμως ορισμένες τροφές που ξεχωρίζουν για τη συμβολή τους στη μακροζωία.

Δείτε ποιες είναι και μην αμελείτε να τις βάλετε στο καθημερινό σας διατροφολόγιο!

1. Σταυρανθή λαχανικά: Το μπρόκολο, το κόκκινο λάχανο και το λάχανο μποκ τσόι έχουν ισχυρή αντικαρκινική δράση.

2. Μούρα: Οι φράουλες, τα μύρτιλα και τα σμέουρα (φραμπουάζ) είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες που προλαμβάνουν ευρύ φάσμα ασθενειών και προστατεύουν τα κύτταρα από τη φθορά.


3. Ντομάτα: Είναι εξαιρετική πηγή μιας αντιοξειδωτικής ουσίας που ονομάζεται λυκοπένιο.

4. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Ένα φλιτζάνι λαχανικά όπως το σπανάκι σε καθημερινή βάση συνδέονται με αυξημένο προσδόκιμο ζωής.

5. Τροφές με προβιοτικά: Τα προβιοτικά που υπάρχουν μεταξύ άλλων σε ορισμένα γιαούρτια και στο κεφίρ συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου και ενισχύουν τις άμυνες του οργανισμού.

6. Λιπαρά ψάρια: Μελέτες δείχνουν ότι οι υπεραιωνόβιοι καταναλώνουν περισσότερο ψάρι και λιγότερο κόκκινο κρέας. Καλό είναι να τρώτε τουλάχιστον δύο με τρεις μερίδες ψάρι την εβδομάδα και να προτιμάτε τα ψάρια που είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός, το σκουμπρί και οι αντζούγιες.

7. Φασόλια: Έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι που ζουν πολλά χρόνια ακολουθούν μια διατροφή κατ’ εξοχήν βασισμένη σε φυτικά προϊόντα. Τα φασόλια και τα όσπρια γενικώς είναι εξαιρετική πηγή φυτικών πρωτεϊνών και φυτικών ινών, ενώ παρέχουν ελάχιστα λιπαρά.

8. Προϊόντα ολικής άλεσης: Οι φυτικές ίνες τους ενισχύουν τη λειτουργία του εντέρου, ενώ παράλληλα προστατεύουν από τον καρκίνο και την καρδιοπάθεια. Επίσης, μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

onmed.gr

Tags
Back to top button