Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Οι 7 λόγοι για να καταναλώνετε πιο συχνά κεράσια

Όπως όλοι γνωρίζουμε, διανύουμε την περίοδο που τα κεράσια, βρίσκονται στα καλύτερά τους.

Τα κεράσια δεν είναι μόνο θρεπτικά αλλά ανήκουν στα φρούτα που προστατεύουν συνολικά την υγεία.

Ένα φλιτζάνι ή περίπου 21 κεράσια δίνουν λιγότερες από 100 θερμίδες, ενώ καλύπτουν το 15% των καθημερινών σας αναγκών σε βιταμίνη C.

Δείτε επτά ακόμη λόγους για να τρώτε περισσότερα κεράσια:

  1. Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά: Τα κεράσια είναι σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ενώσεων. Επιβραδύνουν τη γήρανση και προλαμβάνουν τις χρόνιες παθήσεις, όπως οι καρδιοπάθειες, ο καρκίνος, το Αλτσχάιμερ, ο διαβήτης και η παχυσαρκία.
  2. Προστατεύουν από τον διαβήτη: Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους βοηθούν τη συνολική υγεία, ειδικά όμως λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού τους δείκτη αποτελούν ασπίδα κατά του διαβήτη, καθώς σταθεροποιούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
  3. Βοηθούν τον ύπνο: Αποτελούν μία από τις λιγοστές διατροφικές πηγές μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης. Μελέτη σε άνδρες και γυναίκες που έπασχαν από αϋπνία, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση χυμού κερασιών το πρωί και 1-2 ώρες πριν τον ύπνο, αύξησε τη διάρκεια του ύπνου κατά 1 ώρα και 24 λεπτά σε σύγκριση με εικονικό φάρμακο.
  4. Ανακουφίζουν τους πόνους της αρθρίτιδας: Πολλές μελέτες υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση κερασιών είναι ωφέλιμη για τους πάσχοντες από οστεοαρθρίτιδα. Η τακτική κατανάλωση κερασιών ή χυμού κερασιών μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των πόνων της αρθρίτιδας.
  5. Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ουρικής αρθρίτιδας: Μελέτη έδειξε ότι πάσχοντες από ουρική αρθρίτιδα που κατανάλωναν κεράσια για μόλις δύο μέρες, είδαν 35% βελτίωση στα συμπτώματα συγκριτικά με όσους δεν έτρωγαν κεράσια.
  6. Μειώνουν τη χοληστερόλη: Η κατανάλωση χυμού κερασιών βοηθά στη μείωση της ολικής χοληστερόλης, συμπεριλαμβανομένης της LDL «κακής» χοληστερόλης. Για κάθε μείωση της χοληστερόλης της τάξης του 1% μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων κατά 2%.
  7. Μειώνουν τους μυϊκούς πόνους μετά την άσκηση: Τα κεράσια κάνουν λιγότερο επίπονη την υψηλής έντασης άσκηση, προστατεύουν από την κυτταρική φθορά λόγω άσκησης και βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί επαγγελματίες αθλητές και όσοι κάνουν πρωταθλητισμό πίνουν χυμό από κεράσια.
Tags
Back to top button