
Mια μέρα μετά την διπλωματική επίθεση στο Κατάρ, ομολόγησε ότι είχε ρόλο - κλειδί στις εξελίξεις o Aμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ.
Μέσω του αγαπημένου του κοινωνικού δικτύου, ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε πως βοήθησε στις εξελίξεις που αφορούν το Κατάρ γράφοντας:
Αμέσως μετά την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου, ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν Αμπντουλαζίζ ξεχώρισε το Ιράν ως τον βασικό χορηγό της τρομοκρατίας παγκοσμίως.
Η νέα κατάσταση που καλούνται να βιώσουν οι Καταριανοί έχει προκαλέσει ήδη πανικό με πολίτες να αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των ειδών πρώτης ανάγκης και των τροφίμων προέρχεται από εισαγωγές.
Οι έξι χώρες που διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ είναι Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Αίγυπτος, Λιβύη και Υεμένη.
Και οι έξι κατηγορούν την ηγεσία του αραβικού κρατιδίου ότι παρέχει άσυλο σε τρομοκράτες. Μία υπόθεση που αφορά και το Ιράν, με το οποίο δείχνει να συμβαδίζει και να ακολουθείται μία κοινή γραμμή.