Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ο σοβαρός λόγος για τον οποίο θα πρέπει να πλένεις πάντα τα αβοκάντο

Ο σωστός τρόπος καθαρισμού


Νομίζεις πως μόνο φρούτα και λαχανικά, όπως το μπρόκολο και οι τομάτες, πρέπει να πλένονται σχολαστικά πριν την κατανάλωση; Κι όμως, αν δεν πλένεις τα οπωροκηπευτικά με τη μη βρώσιμη φλούδα, ίσως θέτεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο!

Η φλούδα οπωροκηπευτικών, όπως οι μπανάνες, τα λεμόνια και τα αβοκάντο, δεν είναι αρκετή για να κρατήσει τα βακτήρια από το να μπουν μέσα στο φρούτο. Δυστυχώς, σύμφωνα με το FDA τα παραπάνω δεν είναι καθόλου ασφαλή για κατανάλωση. Όταν ανέλυσαν 361 δείγματα, τα 64 από αυτά (18%) περιείχαν το βακτήριο listeria, το οποίο ευθύνεται για 1.600 ασθένειες και 260 θανάτους το χρόνο. Επίσης, 12 εξ αυτών (περίπου 1%) περιείχαν salmonella!

Σύμφωνα με το FDA πάλι τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να μολυνθούν για πολλούς λόγους, από ουσίες στο χώμα που μεγαλώνουν, από ουσίες στο νερό ή ακόμη από κακή υγιεινή των εκείνων που τα μαζεύουν και τα μεταφέρουν.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο καλύτερος τρόπος να πλένεις τα λαχανικά σου είναι με μπέικιν σόδα, καθώς έτσι απομακρύνεται η μεγαλύτερη ποσότητα φυτοφαρμάκων. Η ερευνήτρια Lilli He μάλιστα μιλώντας στο CNN αποκάλυψε πως το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για να καθαρίσουμε τα οπωροκηπευτικά μας είναι να τα βάλουμε σε μια λεκάνη με νερό μαζί με 2 κουταλιές του γλυκού μαγειρική σόδα. “Έτσι απομακρύνουμε πολλά από τα φυτοφάρμακα”, υποστηρίζει. “Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν και άλλα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε τον κίνδυνο πλένοντάς τα”.


Tags
Back to top button