Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Μητροπολίτης Σύρου για την υιοθέτηση από την Εκκλησία στοιχείων από τον Ιουδαϊσμό και τον Αρχαίο Ελληνισμό

Στον μονόχωρο Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου του ολιγάνθρωπου χωριού Κάστρο της Σίφνου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε χθες το απόγευμα την Ακολουθία του Αγίου Ελαίου, με τη συμμετοχή Εφημερίων της νήσου και την παρουσία της Δημάρχου Σίφνου κας Μαρίας Ναδάλη, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ιωάννη Γεροντή και των ολίγων κατοίκων του χωριού, που προσήλθαν τηρούντες με προσοχή τα υγειονομικά μέτρα.


Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην υιοθέτηση από την Εκκλησία υλικών στοιχείων από τον Ιουδαϊσμό και τον Αρχαίο Ελληνισμό, τα οποία προσέλαβε, εκχριστιάνισε, εξαγίασε και μετέφερε στην τελεστική πράξη των Μυστηρίων Της, όπως το ύδωρ, τα στέφανα, τα δακτυλίδια και το λάδι, το οποίο από ενισχυτικό της σωματικής δύναμης των αθλητών μετέτρεψε σε ενισχυτικό της ψυχικής δύναμης των πνευματικών αθλητών, των πιστών, για να αντιμετωπίζουν νικηφόρα και τον πνευματικό αγώνα προς την ηθική τελειότητα και τον καθημερινό αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής.


Κάλεσε δε τους πιστούς με αυτή την πίστη να χρισθούν με το Άγιο Έλαιο και να βγουν νικητές στον αγώνα της ζωής!


Ευχαρίστησε, επίσης, τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Ιωάννη Κουμάκη και ευχήθηκε σε όλους για το Άγιο Πάσχα!

 

Tags
Back to top button