Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ο ξηρός καρπός που βελτιώνει τη διάθεση των ανδρών

Ο συγκεκριμένος ξηρός καρπός έχει συνδεθεί στο παρελθόν με μειωμένο κίνδυνο για καρκίνο στο παχύ έντερο, καλύτερο έλεγχο της χοληστερόλης και πρόληψη του Αλτσχάιμερ.

Τώρα, έρευνα καταλήγει ότι μπορεί ακόμη και να απογειώσει τη διάθεση των ανδρών ενώ η περιεκτικότητά του σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά τον κάνουν να υπερέχει σημαντικά άλλων ξηρών καρπών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα οι υγιείς άνδρες νεαρής ηλικίας που καταναλώνουν καθημερινά καρύδια απολαμβάνουν σημαντική ψυχική τόνωση. Μετά το τέλος της μελέτης που διενεργήθηκε σε άνδρες παρατηρήθηκε βελτίωση της διάθεσης στους νεαρούς άνδρες σε ποσοστό 28%, ωστόσο δεν παρατηρήθηκε αντίστοιχη συσχέτιση στις γυναίκες, χωρίς οι ερευνητές να διευκρινίζουν τους λόγους που παρατηρείται αυτή η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα.

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής, παλαιότερες μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα καρύδια έχουν θετική επίδραση όσον αφορά την καρδιοπάθεια, τον διαβήτη και την παχυσαρκία, και τώρα αναδεικνύονται τα οφέλη τους και για γνωστικές παραμέτρους, όπως η ψυχική διάθεση.

Πηγή:

Tags
Back to top button