Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ο ξηρός καρπός που μειώνει τις λιγούρες

Οι λιγούρες είναι μια διαφορετική κατάσταση από την πείνα και μπορεί να οδηγήσει στην πρόσληψη περιττών θερμίδων αλλά και την κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών.


Εκτός από το ότι πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή μας και να μην παρασυρόμαστε, επιπλέον φαίνεται πώς υπάρχουν κάποιες τροφές που μας βοηθούν να αποφύγουμε τις λιγούρες.

Ερευνητές στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένας ξηρός καρπός που «χτυπά» απευθείας το κέντρο του αυτοελέγχου στον εγκέφαλο κι έτσι μας αποτρέπει από την κατανάλωση ανθυγιεινών φαγητών και γλυκών.

Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, τα καρύδια, τα οποία είναι πλούσια σε ωφέλιμα Ω-3 λιπαρά, πρωτεΐνες, μαγνήσιο, βιταμίνη Β6 αλλά και βιταμίνη Ε, προωθούν το αίσθημα του κορεσμού και μειώνουν δραστικά τις λιγούρες.

«Γνωρίζουμε ότι τα καρύδια μάς κάνουν να νιώθουμε πιο χορτάτοι, όμως ήταν έκπληξη για εμάς να διαπιστώσουμε ότι ο ξηρός καρπός επηρεάζει την εγκεφαλική δραστηριότητα όταν έχουμε μπροστά μας φαγητό και, κατ’ επέκταση, να επηρεάζει τις διατροφικές μας επιλογές και το πόσο πεινασμένοι νιώθουμε» δηλώνει η βασική συντάκτρια της μελέτης, Δρ Ολίβια Φαρ.


Tags
Back to top button