Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ο κίνδυνος που παραμονεύει στα γυάλινα τάπερ -Τι τα κάνει ευάλωτα σε μικροοργανισμούς

Τα τάπερ μας έχουν σώσει ουκ ολίγες φορές.


Αποθηκεύουμε φαγητό που περίσσεψε, το παίρνουμε μαζί στη δουλειά, το βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη κτλ.

Ωστόσο, τα πλαστικά ταπεράκια της μαμάς σιγά-σιγά έχουν αντικατασταθεί με τα νέα γυάλινα.

Αυτά, εκτός από ότι καθαρίζονται στο πλυντήριο πιάτων, είναι ανθεκτικά, μπαίνουν και στον φούρνο ώστε να ζεστάνουμε το φαγητό μας.

Τα γυάλινα τάπερ κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος. Ωστόσο, από ότι φαίνεται, δεν είναι τόσο αθώα όσο πιστεύουμε.


Μια συντάκτρια αναφέρει τι της συνέβη ενώ ζέσταινε το γεύμα της μια μέρα στην κουζίνα.

Χρησιμοποίησε το καπάκι σαν «σουβέρ» κάτω από το τάπερ ώστε το ζεστό δοχείο να μην έρθει σε επαφή με το ξύλο του τραπεζιού.

Shutterstock

Τότε παρατήρησε μικρά μαύρα στίγματα ανάμεσα στο καπάκι και το λάστιχο γύρω από αυτό, που υπάρχει για να κλείνει καλά.

Αυτό ήταν μούχλα!

Από ότι φαίνεται, κομμάτια τροφών και νερό κατοικούσαν στις γωνίες των τάπερ.

Η λαστιχένια ταινία υπάρχει για να κρατά τον αέρα έξω και τα υγρά μέσα. Όμως, μικρά σωματίδια μπήκαν στα κενά.

Αυτό που έκανε ήταν να πλένει όλα τα τάπερ κάθε μήνα σε χλωρίνη. 

shutterstock

Μια φορά τον μήνα, βάζει όλα τα γυάλινα δοχεία σε ζεστό νερό και χλωρίνη. Τα αφήνει να μουλιάσουν για 10 λεπτά, καθώς το νερό μπαίνει στις μικρές σχισμές ανάμεσα στο γυαλί και το λάστιχο.

Έτσι, εξουδετερώνεται η μούχλα.

Στη συνέχεια, τα ξεπλένει, τα βάζει στο πλυντήριο πιάτων και τα πλένει άλλη μία φορά, για να φύγει καλά η χλωρίνη. Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις μια λεπτή πετσέτα και να το σκουπίσεις καλά ανάμεσα.

Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με άλλα δοχεία που έχουν το ίδιο πρόβλημα.

bovary.gr

Tags
Back to top button