Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

O Kαναδάς συστήνει τη χορήγηση του εμβολίου Johnson&Johnson μόνο στους άνω των 30

Η επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή της καναδικής κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς συνέστησε σήμερα να χορηγείται το εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson για την Covid-19 μόνο σε άτομα άνω των 30 ετών.

Η ανακοίνωση της CCNI δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες αφότου η Δανία αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το εμβόλιο της J&J λόγω «πιθανών παρενεργειών», μολονότι έχει λάβει την έγκριση τόσο του ΠΟΥ, όσο και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Τον Απρίλιο, οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές είχαν αναστείλει προσωρινά τη χρήση του εμβολίου αυτού, λόγω της εμφάνισης σπάνιων θρομβοεμβολών. Η Γαλλία, από την άλλη, αποφάσισε να το χορηγεί μόνο σε άτομα άνω των 55 ετών, όπως και εκείνο της AstraZeneca.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα δεδομένα, η CCNI συνιστά να προτείνεται το εμβόλιο της Janssen (σ.σ. από το όνομα μιας θυγατρικής της J&J), όπως και εκείνο της AstraZeneca, σε άτομα άνω των 30 ετών», ανέφερε η Κάρολιν Κουάς, η πρόεδρος της Επιτροπής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Στις κλινικές δοκιμές, το μονοδοσικό εμβόλιο της Janssen αποδείχθηκε αποτελεσματικό σε ποσοστό 67%», πρόσθεσε.

Το εμβόλιο της J&J εγκρίθηκε στις 5 Μαρτίου στον Καναδά, όμως ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η χορήγησή του. Την Παρασκευή, η διανομή μιας πρώτης παρτίδας 300.000 δόσεων καθυστέρησε με απόφαση του υπουργείου Υγείας, λόγω αμφιβολιών για την ποιότητά τους.

Tags
Back to top button